Strava: Lara P. teško povređena kada je pas po imenu Goldi skočio na kapiju koja nije bila dobro zatvorena, oborio dete na asfalt, zgrabio za glavu i otkinuo mu uvo. Kidisao: Ne mogu da opišem taj užas. Pas je kidisao na moju unuku koja je mirno išla i nosila kolačiće. Taj pit-bul je već pravio incidente, kaže devojčicin deda za Press
Trogodišnjoj Lari P. razjareni pit-bul juče je odgrizao uvo u Ulici Vlade Ilića na Karaburmi kada se sa bakom vraćala iz vrtića! Devojčici je prva pomoć ukazana na Urgentnom centru, a potom je prebačena na Kliniku za ORL, gde će joj biti urađena rekonstrukcija uha.
Ovaj strašan događaj desio se kada su baka i unuka prolazile pored komšijskog dvorišta kod broja 5. Kako saznajemo, pas po imenu Goldi je skočio na kapiju koja nije bila dobro zatvorena, oborio devojčicu na asfalt, zgrabio je za glavu i odgrizao joj uvo. Devojčici su u pomoć pritrčali prolaznici i zgrabili psa. Posle povika njene bake: „U pomoć! Pomozite nam!", odmah su pritrčali prolaznici i komšije i odvojili razjarenu životinju od deteta.
Psa će uspavati
Kako je za Press ispričao devojčicin deda koji nije želeo da mu navodimo ime, napad pit-bula, koji pripada njihovom komšiji, trajao je kratko, ali je izgledao kao iz horor filmova.
- Lara se vraćala kući sa mojom prijom. Išle su iz obdaništa i prolazile pored dvorišta u kome je bio pit-bul, ne svega 200 metara od naše kuće.
Pas je bez ikakvog povoda istrčao i oborio je na ulicu. Prvo joj je zgrabio kapu sa glave, a onda joj odgrizao pola uveta! Ne znam koliko je sve trajalo, možda nekoliko minuta. Dete ga ničim nije isprovociralo. Držala je baku jednom rukom, dok je u drugoj nosila kutiju sa kolačima! Osećam se užasno! Moja unuka je posle drame dobro, ali više nikada neće moći da skupi kosu u rep - ogorčeno kaže Larin deda, koga smo zatekli ispred njihove porodične kuće u Ulici Tina Ujevića na Karaburmi.
Deda kaže da je vlasnik trenirao pit-bula da napada i kidiše na druge pse.
- Taj pas je već imao 4-5 incidenata. Star je sedam meseci, ali je kidisao na prolaznike i druge pse. Bilo je pitanje trenutka kada će nekoga da napadne. Mi imamo šarplaninca, Lara je odrasla pored njega i ne plaši se životinja. Ali, ovakvi psi su opasni i treba ih zabraniti. Posle ovog su ga odveli u kafileriju i nadam se da će ga tamo uspavati - ispričao nam je deda nesrećne devojčice.
Prema rečima komšija, pit-bul je star oko sedam meseci i sa svojim vlasnikom već izvesno vreme živi u ulici Vlade Ilića na Karaburmi, gde se dogodio nesrećan slučaj.
Komšinica Ljiljana Milovanović kaže da je za napad psa Goldija kriva njegova ćud.
- Pas je mlad, čak su ga vodili na dresuru. On je genetski opasan, a svako kuče voli da onjuši ulicu. Ja imam rotvajlera i pazila sam da se ne dokači sa njim. Nisam videla kada je pas napao dete, već sam izašla na terasu kada sam čula da dete vrišti - rekla je Ljiljana Milovanović.
O napadu psa i povređivanju deteta obavešteno je i tužilaštvo, koje treba da odluči da li ima osnova da se pokrene krivični postupak protiv vlasnika.
Vlasnik: Goldi nije bio agresivan
Vlasnik pit-bula Đorđe Milovanović juče je posle nesrećnog događaja priveden na razgovor u stanicu policije Palilula. Kako Press saznaje, on je neposredno posle napada izjavio da pas nije agresivan.
- Ima samo sedam meseci i nije bio nasilan. Vodili smo ga na dresuru i to baš pri našoj policijskoj stanici. Ne znam šta ga je izazvalo i zašto je napao dete. Kapija je nepažnjom ostala otvorena i eto šta se dogodilo. Najvažnije mi je da dete bude dobro - rekao je Milovanović.
„Zoohigijena" je, kako saznajemo, psa prevezla u kafileriju, gde će najverovatnije biti uspavan.
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/h...njoj+Lari.html