Svi su novci na gomili ili svako čuva zasebno svoju gomilicu?
Čuj gomila.. znam da se to potroši na račune pre nego što se kući
donese.. ali me interesuje kako se delite ili udružujete...
Svi su novci na gomili ili svako čuva zasebno svoju gomilicu?
Čuj gomila.. znam da se to potroši na račune pre nego što se kući
donese.. ali me interesuje kako se delite ili udružujete...
Večnost je čista sadašnjost.
ne udružujem, samo delim a dokle - videćemo.
где си пошла с крмељиве очи
Ja sam sad samo korisnik njegove plate Kad radim, ne gleda se sta je cije, nema ni gomile, vec kako pare s koje strane stizu, tako se trose na trenutne potrebe i pristigle obaveze.
vidim da ljudi uglavnom stvaljaju na gomilu to što zarade (ako već žive u zajednici) i sa te gomile odvajaju za dnevni trošak, a posebno se skuplja za kapitalne investicije. retko ko od ljudi koje poznajem uzima kredit - bilo koje vrste, osim stambenog, na primer.
A ja retko koga znam da nije do guse u kreditima, od plate ne ostaje nista za stek.
pa dobro...prosek je prosek...uglavnom se oboje trude da doprinesu ida se brinu o budžetu, a takođe zajednički raspodeljuju troškove...kakvi god da su.
Sve tekuce pare su kod mene u dzepu. Sam idem u kupovinu, sam odlucujem sta ce da se kupi. Sto se tice Nerinih prohteva dovoljno je samo da izrazi zelju. "Visak" para je kod Nere u fijoci. Ja ni ne volim da znam koliko je u "sefu". Visak takodje odredjujem sam. S obzirom da su nasi prihodi svakodnevni nemoguce je sve stavljati na "gomilu".
Sve sto kazem potpisujem
E da. Sve sitne pare, gvozdenjake, drzim kod Nere u firmi u jednoj casi ( 10,20,50 kruna) a one sitnije, bele, ispod 10 kruna, u plasticnoj flasi od omeksivaca, od 2 litra. To sam skoro uveo jer sve sitne pare odmah potrosim kad su u dzepovima.
Sve sto kazem potpisujem
Sve sto kazem potpisujem
ma, u onoj američkoj emisiji, na godišnjem nivou obična američka porodica može da uštedi oko 5000 dolara sa tim metalnim parama doduše, to je bila emisija neposredno pre prve krize
ma znam, ali ne možeš, na primer, deci dati kartice....pa taj sitnež kod njih se redovno ubira i sklanja i eto ti lepih parica
Sad si me potsetila. Kad je Nera prvi put bila u Americi kod Djurdja (tada je jos bio u Njujorku) samo se saginjala po ulici i skupljala te cente. Djuradj je vristao i skakao da to ne radi. Da se to ni ne racuna u pare jer je strasno sitno. Nera je tada bila sa Stefanom i doneli su sitnisa za 2,5 dolara.
Vise to ne radi (ne sme)
Bas steta.
Sve sto kazem potpisujem
ta tvoja nera je baš faca
Sve sto kazem potpisujem