Besplatan petodnevni seminar pod nazivom ''Open IT'' biće održan od 24. do 28. oktobra na Fakultetu organizacionih nauka, a svi zainteresovani studenti će moći da saznaju nešto više o trenutno najaktuelnijoj internet tehnologiji Klaud kompjutingu (Cloud Computing).



Ova savremena tehnologija, koja koristi internet kao platformu, predstavlja mogućnost iznajmljivanja virtualnog servera na kome se čuvaju velike količine podataka i sa koga se mogu pokretati najrazličitije aplikacije.

Kroz interatkivna predavanja, učesnici će moći da se upoznaju i sa elektronskim poslovanjem, razvojem softvera i drugim aktuelnim temama iz oblasti informacionih tehnologija. Projekat ''Open IT'' se realizuje peti put, a iz godine u godinu se povećava broj studenata, učesnika seminara, kao i kompanija koje su zainteresovane da postanu partneri projekta i da podrže mlade u razvoju kako na ličnom, tako i na profesionalnom planu.

Osim predavanja i radionica, projekat uključuje i Kompani dej (Company day) koji se održava četvrtog dana seminara, a svaka kompanija dobija priliku da stupi u kontakt sa studentima i bolje ih upozna sa svojim radom. Ovaj projekat pruža jedinstvenu priliku mladim ljudima da ostvare svoje ambicije, jer otvara i mogućnost odlaska na praksu preko AIESEC-a, koji je i organizator seminara.

Svi učesnici seminara mogu da se prijave za neku od brojnih praksi u inostranstvu koje AIESEC nudi i da rade na razvoju sopstvenih potencijala u oblasti za koju se školuju. Ovogodišnji saradnici projekta su vodeće komapnije iz zemlje - Saga, B-outsourcing, Huge media, Esteh, PS Teć, MD & Profi, HTTPOOL, Yutro.com i Telekom Srbija, kao generalni pokrovitelj programa.
AIESEC je međunarodna platforma koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale. Prisustvom na više od 2.100 univerziteta u 110 zemalja sa oko 60.000 članova, AIESEC je prepoznat od strane Ujedinjenih Nacija kao najveća studentska organizacija na svetu.