Samo dan nakon što je objavio da Google+ ima više od 40 miliona korisnika, Google je objavio kako gasi svoj prethodni pokušaj ulaska na područije društvenih mreža, Google Buzz.

Na službenom blogu Google-ovi predstavnici objavili su kako kompanija namerava da ugasi Buzz u narednih nekoliko nedelja. Ali istaknuto je kako će korisnici moći da vide poruke kreirane na Buzz-u u svojem profilu na Google-u i presnime ih korišćenjem Google Takeout-a.

Google Buzz pokrenut je februaru 2010., ali odmah je bio izložen kritikama zbog slabe zaštite privatnosti. Naime, u početku je bilo teško napraviti da lista korisnikovih pratilaca bude privatna. Ti problemi su podstakli i američku saveznu tržišnu komisiju da izvrši pritisak na Google kako bio pristao na opsežni program zaštite privatnosti.

Problemi s privatnošću bili su samo jedan od problema Buzz-a koji jednostavno nikad nije imao funkcije koje bi privukle dovoljno korisnika da cela usluga dobije smisao i ozbiljnije konkuriše Facebook-u.

Buzz je samo jedna od usluga koje Google namerava uskoro da ugasi. Naime, najavljeno je i gašenje usluge Jaiku koja je trebala da konkuriše Twitter-u. Takođe se gase i funkcije za društveno umrežavanje unutar iGoogle-a, a najavljen je i kraj za Code Search koji je trebao da olakša potragu za otvorenim izvornim kodom na Internetu. Već je ranije najavljeno gašenje stranica Google Labs, a stranice Boutiques.com i Like.com će biti zamenjene sa Google Product Search.