Nezreo
Neshvaćen
Lud
Glup
Stvarno dobar
Meni se više dopada ona "Čini dobro ne kaj se, čini zlo nadaj se!"
Ko nije probao urmašicu taj ne zna šta je slatko
Ta je skroz afirmativna i u principu govori o tome da treba biti dobar, pre svega zbog sebe i svog duševnog mira .... ali nekako mi se čini da je ova rugalica iz naslova ipak mnogo prisutnija ....
cak ni on nije uvek uspevao..krili su se iza njegovog imena,zloupotrebljavali njegovu dobrotu..
Ama je dobro prošao.Em si ga proglasila za boga i smestila ga na nebo, pa si mu još na nebu dala i vazduh da udahne.
Pitala sam to jer obično ljudi pominju tibetanski razređen vazduh i vezuju Budu za Tibet, iako je budizam tamo stigao tek
u sedmom veku.
Al to nije bitno za ovu priču...
Za Budu i njegove savremenike možemo samo da nagađamo da li su zaista bili takvi, kakvim ih opisuju. Zato me ohrabruju
primeri naših savremenika. Jeste ih malo, ali ih ima.
Niko pa ni Patrijarh Pavle, ne može druge naterati da budu poput njega. Sve što može da uradi je da on sam bude to što
jeste i da svojim primerom pokaže drugima put. Pa ko želi, neka sledi.
Večnost je čista sadašnjost.
Moj otac spada u te dobre ljude.Toliko dobre,da se stvarno nekad čovjek zapita da li je on u stvari samo glup
Nekada mi je drago što je toliko dobar,a nekada umije da me naljuti.Taj svima u svakom momentu pomaže,ne traži ništa,milion puta mu se olupalo o glavu,i on opet isto.