Ne znam zasto bi to bilo vazno?u cemu je razlika ako ona ima recimo 65 ili 67 godina?![]()
Ne znam zasto bi to bilo vazno?u cemu je razlika ako ona ima recimo 65 ili 67 godina?![]()
Dok sam radila u jednoj slastičarnoj,u toj zgradi je živjela jedna baka sa sinom,neoženjenim.
Muž joj davno umro,i ona se uda u 94 -oj godini.
Nikad joj ne bih dala te godine,zaista je vitalna,izgleda sigurno 20 godina mlađe.
Kaže,neće više za sinom da sklanja,da ga služi,nek nađe sebi ženu,oslonuo se na nju,i ne razmišlja o ženidbi.
I baka se lijepo udala,ljudi joj se smijali,ali šta je briga.Ona je odlučila s kim će dijeliti dane.
kad se deca vole nek se uzimaju...
Mi smo poslednja generacija koja će oko ovoga da lupa glavu. Naši roditelji su u većini
slučajeva ostali u braku dok iz smrt ne rastavi. Pa ćemo da vagamo ima li taj što je ostao
prava na ljubav ili ne.
U našoj generaciji, većina brakova će biti rasturena još dok su deca mala. Tako da će
na vreme moći da se navikavaju na naša prava.
Večnost je čista sadašnjost.
Nisi valjda mislila da cu granicu da ti trazim u razmaku 2 godine?
Opet nisi rekla koja je granica "starijih" godina. 50? 60? 70? 80?
Kad preguras dve decimale navedenih godina, znaces o cemu ti pricam. Inace, extremni slucajevi mogu samo da potvrde pravilo. Nema ljubavi u starijim godinama. Mogu samo da budu interesi. Kao sto i navedena baka neće više za sinom da sklanja,da ga služi. Nije rekla da se "zaljubila" ..................................
Sve sto kazem potpisujem
To je slucaj kada zele da "ozakone svoju vezu". Slazem se. Ne treba nicije misljenje da uvazavaju a ponajmanje misljenje sujetne dece koja nicime ne olaksavaju roditeljsku starost. Ali ljubavi u potpunom smislu te reci nema.
Ja sam bukvalno shvatio naslov teme. Sve ostale varijante iskljucujem. One zavise od slucaja do slucaja.
Sve sto kazem potpisujem
Nikako ja vas ne razumijem..kako nema ljubavi u starijim godinamasvašta vala..i uopšte ko određuje tzv.starije godine..a da pritom ne odredi pojam Ljubavi koja ima bezbroj oblika i načina
![]()
Ljubav u tim godinama ne moze da bude - to je sve zamajavanje i zelja za sigurnoscu. Pa cak i tad, u redu je da se druze, ali da stupaju u brak - sramota je i ruzno. Jedino ako imaju takvu decu koja su ih oboje zaboravila - druga je stvar. Ali da "vode ljubav" u tim godinama, to je stvarno glupo.
Nemam reci draga moja.
To je isto kao kad dete zeli da ostavi roditelja u staracki dom, a ne mora. Ima nekih nepisanih pravila sta je sramota.
a dokle roditelj, koji je završio sa odgajanjem dece, napravio od njih ljude - treba da se žrtvuje...kad treba da ima svoj život? ne vidim razlog da se odriče nekih lepih osećanja i lepog vremena provednog s nekim, po cenu života u prošlosti ?
to je teška sramota - ne dati roditelju (koji ti je dao sve) da živi lepo i srećno.
где си пошла с крмељиве очи