Nije isto za decu koja treba da ih obilaze. Nera nasla resenje za to pitanje. Da je spale pa da cetvrtinu pepela Djuradj baci u okean u Majami a ostatak da se podeli na tri dela. Rastku, Stefanu i kaze meni jedan deo jer ona hoce prva da ide.
Pa neka svako sa svojim delom radi sta hoce.![]()
Sve sto kazem potpisujem
moja majka je udovica i daleko je od njene pameti takva jedna ideja kao što udaja za nekog drugog...ali zaista ne bih imala ništa protiv da provodi vreme sa nekom osobom koja joj je bliska...a znam je dobro - nikad ne bi ona ''provodila vreme ''s nekim s kim nije u zakonitoj vezi.
i znam da takva odluka ne bi imal veze sa (ne)poštovanjem mog oca, koga i ja volim iznad svega.
meni su te stvari potpuno razdvojive....ali, ok - ako neko ne može da razdvoji...ne shvatam, ali šta sad...to nije moj život pa da lupam glavu oko toga.
где си пошла с крмељиве очи
O tome vam pricam. Kakva bre neka "nova ljubav" pa da se uda? To je zena kojoj su svi vetrovi vec grane polomili i ostalo samo stablo, cvrsto sa korenom. Neko druzenje ili slucajni susreti pa se poprica na ulici ili cak i u kafani nemaju veze sa ljubavlju ili zeljom da se starost provodi uz nekoga. Znaju svi vrlo dobro da bi onaj drugi vrlo brzo postao teret a ne oslonac.
Sve sto kazem potpisujem
Sva sreca je sto ti ljudi uopste ne moraju da traze dozvolu od svoje dece.Verujem da si ti mlada,a verujem i da je okruzenje oko tebe takvo,zato takvi stavovi.Ali,postoji ljubav.Nije ona samo privilegija nas kada smo mladi.u mladosti je neobuzdana,strastvena,iskljuciva,netolerantna..u zrelim godinama ume da bude fatalna,oslobodjena strahova i obaveza,a u starijim pitoma,pokroviteljska,puna razumevanja,tiha ..ogleda se kroz neznost,paznju,mudrost joj daje stabilnost i neretko se u tim godinama otkriva lepota ljubavi neopterecena obavezama oko dece,porodice,muzevljevih potreba i potreba svih okolo.
A ono sto sam htela da vidim ,srecem u stvarnom zivotu na svakom koraku.sebicnost i egoizam dece,pravo da odredjuju sta roditelji smeju,sta ne,sta im prilici,sta ne,podsmeh na pomen bilo kakve neznosti koju dobiju od drugih,zaboravljanje da su ,iako stariji,i dalje bica koja osecaju,vole i imaju svoja osecanja.
Mozda, ali kakve veze ona ima sa brakom?
Drugo, deca su preca od tamo neke ljubavi, po mom misljenju. Desi se i u mladjim godinama ljubav ponekome, pa ne ostavlja muza i decu zbog toga ili zenu i decu, kako god.
E sad, kazem, ako nema od dece ko da je (ga) pogleda u starijim godinama, druga je stvar. Ali ako ima, nema razloga za brak.
Pia,ti si nesto pobrkala..idi procitaj uvodni post..
Mozda sam i pomesala, sad cu da vidim, ali sam protiv braka.
A pravo da vam kazem, ni ljubav ne mogu da razumem u starijim godinama,prijateljstvo i razumevanje da, ali bas ljubav...
где си пошла с крмељиве очи
Moja kolegica sa posla je otišla prošle godine u penziju sa 65 godina starosti.Divna i tiha žena,udovica koja je živjela samo za posao jer djecu nije mogla da ima.
Upoznala je starijeg gospodina i oni su počeli a se druže,da izlaze skupa..srele se dvije samoće..
Nedavno sam je srela i vjerujte mi da ona zrači nekom ispunjenošću i unutrašnjim zadovoljstvom koji nikad nisam vidjela na njenom licu..oni se vole i to jeste ljubav.A kakva i u kom obliku,da li je to toliko važno![]()
Ljubav ne zna za godine, ona se desi...Nekima više puta u životu, a nekima možda samo jednom...Zašto bilo kome to uskraćivati...ili bilo koga osuđivati...Moji roditelji se fenomenalno slažu...Dugo su u braku...Na pitanje moje majke, šta bismo brat i ja pomislili da oni jednog dana kažu da su se zaljubili u neke ''druge'', mi smo se zezali i rekli, da se samo dogovore ko će kome da pripadne (mislim brat i ja, ko ide mami, a ko tati), da znamo unapred..
I brat i ja smo već odrasli i samostalni i ko smo to pa mi, da ih osuđujemo ili im nešto ne dozvolimo...
Život je samo jedan i treba ga živeti...Život se živi za sebe, a ne za druge....Koga zanima, ''šta selo misli''...
Mislim da je to stvar vaspitanja...Imala sam sreće da sam odrastala u pravoj ljubavi, gde je smeh smenjivao šalu i obrnuto...Da se razumemo, ja nisam neko ko je lagodno živeo, ali je bilo lako preživljavati neke teške traumatične trenutke u porodici u kojoj vlada ljubav,lepo osećanje i podrška...Zašto ih ja ne bih podržala isto...
Mislim da je upravo ta sebilčnost proizašla iz nekih sebičnih odnosa...Vrlo često roditelji greše i sve podrede deci i deca se na to naviknu...Mislim da je u tome problem...Neka me neko ispravi ako grešim...Ali to je moje mišljenje....