Stranica 3 od 7 PrviPrvi 12345 ... ZadnjaZadnja
Pokazuje rezultate 41 do 60 od 130

Tema: Ljubav u starijim godinama

Registrovani Član
    причалица avatar
    Status : причалица je odsutan
    Registrovan : Jun 2009
    Pol:
    Tekstova u blogu : 38

Početno Re: Ljubav u starijim godinama

Citiraj Prvobitno napisano od pia- Vidi poruku
    Tacno tako. Pogotovu to za majku vazi, nisam protiv druzenja ali brak novi - ne.
    i to će dete majci da zabrani boužeee.... to ''dete'' onda stvarno zna gde mu je mesto u porodici, nema šta drugo da se kaže.
    где си пошла с крмељиве очи

Registrovani Član
    supermen*prvi avatar
    Status : supermen*prvi je odsutan
    Registrovan : Oct 2009

Ljubav u tim godinama ne moze da bude - to je sve zamajavanje i zelja za sigurnoscu. Pa cak i tad, u redu je da se druze, ali da stupaju u brak - sramota je i ruzno. Jedino ako imaju takvu decu koja su ih oboje zaboravila - druga je stvar. Ali da "vode ljubav" u tim godinama, to je stvarno glupo.

Nemam reci draga moja.

To je isto kao kad dete zeli da ostavi roditelja u staracki dom, a ne mora. Ima nekih nepisanih pravila sta je sramota.
    Nije samo glupo nego je i neizvodljivo. Gotovo nemoguce.
    Sve sto kazem potpisujem

Registrovani Član
    supermen*prvi avatar

Citiraj Prvobitno napisano od pričalica Vidi poruku
    ako je roditelj - nije ništa drugo, je l? svašta.
    a to - ko će gde biti sahranjen je stvarno mnogo manje važno. kad si mrtav - džaba ti je gde ćeš ležati
    Nije isto za decu koja treba da ih obilaze. Nera nasla resenje za to pitanje. Da je spale pa da cetvrtinu pepela Djuradj baci u okean u Majami a ostatak da se podeli na tri dela. Rastku, Stefanu i kaze meni jedan deo jer ona hoce prva da ide.
    Pa neka svako sa svojim delom radi sta hoce.
    Sve sto kazem potpisujem

Registrovani Član
    Picola avatar
    Status : Picola je odsutan
    Registrovan : Nov 2011
    Pol:

i to će dete majci da zabrani boužeee.... to ''dete'' onda stvarno zna gde mu je mesto u porodici, nema šta drugo da se kaže.
    Ne da zabrani taman posla, ali neka je cuva i gleda taj starac kad bude "stani pani", a ne ja da vidimo kako ce.

Naravno, to nije slucaj kod mene niti u mojoj porodici, ali vec se uznemirim i od same te posmisli koliko je ruzno.

Registrovani Član
    supermen*prvi avatar

Citiraj Prvobitno napisano od DirkaSta Vidi poruku
    Nikako ja vas ne razumijem..kako nema ljubavi u starijim godinama svašta vala..i uopšte ko određuje tzv.starije godine..a da pritom ne odredi pojam Ljubavi koja ima bezbroj oblika i načina
    Rekao sam ti da nema. Ali nema nove ljubavi. Stara ostaje. A sta da ti pricam kad ne razumes?
    Sve sto kazem potpisujem

Registrovani Član
    Picola avatar
    Pol:

Citiraj Prvobitno napisano od supermen*prvi Vidi poruku
    Nije samo glupo nego je i neizvodljivo. Gotovo nemoguce.
    Pa naravno...:ok:

Registrovani Član
    причалица avatar
    Pol:

moja majka je udovica i daleko je od njene pameti takva jedna ideja kao što udaja za nekog drugog...ali zaista ne bih imala ništa protiv da provodi vreme sa nekom osobom koja joj je bliska...a znam je dobro - nikad ne bi ona ''provodila vreme ''s nekim s kim nije u zakonitoj vezi.
    i znam da takva odluka ne bi imal veze sa (ne)poštovanjem mog oca, koga i ja volim iznad svega.
    meni su te stvari potpuno razdvojive....ali, ok - ako neko ne može da razdvoji...ne shvatam, ali šta sad...to nije moj život pa da lupam glavu oko toga.

Registrovani Član
    supermen*prvi avatar

moja majka je udovica i daleko je od njene pameti takva jedna ideja kao što udaja za nekog drugog...ali zaista ne bih imala ništa protiv da provodi vreme sa nekom osobom koja joj je bliska...a znam je dobro - nikad ne bi ona ''provodila vreme ''s nekim s kim nije u zakonitoj vezi.
    i znam da takva odluka ne bi imal veze sa (ne)poštovanjem mog oca, koga i ja volim iznad svega.
    meni su te stvari potpuno razdvojive....ali, ok - ako neko ne može da razdvoji...ne shvatam, ali šta sad...to nije moj život pa da lupam glavu oko toga.
    O tome vam pricam. Kakva bre neka "nova ljubav" pa da se uda? To je zena kojoj su svi vetrovi vec grane polomili i ostalo samo stablo, cvrsto sa korenom. Neko druzenje ili slucajni susreti pa se poprica na ulici ili cak i u kafani nemaju veze sa ljubavlju ili zeljom da se starost provodi uz nekoga. Znaju svi vrlo dobro da bi onaj drugi vrlo brzo postao teret a ne oslonac.
    Sve sto kazem potpisujem

Registrovani Član
    mikili avatar
    Status : mikili je odsutan
    Registrovan : Mar 2011
    Pol:
    Tekstova u blogu : 7

Ljubav u tim godinama ne moze da bude - to je sve zamajavanje i zelja za sigurnoscu. Pa cak i tad, u redu je da se druze, ali da stupaju u brak - sramota je i ruzno. Jedino ako imaju takvu decu koja su ih oboje zaboravila - druga je stvar. Ali da "vode ljubav" u tim godinama, to je stvarno glupo.

Nemam reci draga moja.

To je isto kao kad dete zeli da ostavi roditelja u staracki dom, a ne mora. Ima nekih nepisanih pravila sta je sramota.
    Sva sreca je sto ti ljudi uopste ne moraju da traze dozvolu od svoje dece.Verujem da si ti mlada,a verujem i da je okruzenje oko tebe takvo,zato takvi stavovi.Ali,postoji ljubav.Nije ona samo privilegija nas kada smo mladi.u mladosti je neobuzdana,strastvena,iskljuciva,netolerantna..u zrelim godinama ume da bude fatalna,oslobodjena strahova i obaveza,a u starijim pitoma,pokroviteljska,puna razumevanja,tiha ..ogleda se kroz neznost,paznju,mudrost joj daje stabilnost i neretko se u tim godinama otkriva lepota ljubavi neopterecena obavezama oko dece,porodice,muzevljevih potreba i potreba svih okolo.
    A ono sto sam htela da vidim ,srecem u stvarnom zivotu na svakom koraku.sebicnost i egoizam dece,pravo da odredjuju sta roditelji smeju,sta ne,sta im prilici,sta ne,podsmeh na pomen bilo kakve neznosti koju dobiju od drugih,zaboravljanje da su ,iako stariji,i dalje bica koja osecaju,vole i imaju svoja osecanja.

Registrovani Član
    причалица avatar
    Pol:

Nemam reci draga moja.

nisam tvoja draga, sva srećom.
    nepisana pravila su zato i nepisana - jer su podložna promenama....i nisu sveto pismo.

Registrovani Član
    Picola avatar
    Pol:

nisam tvoja draga, sva srećom.
    nepisana pravila su zato i nepisana - jer su podložna promenama....i nisu sveto pismo.
    Pa nisam ni ja tvoja draga, sva sreca, i nisam se obratila tebi.

Registrovani Član
    Picola avatar
    Pol:

Citiraj Prvobitno napisano od mikili Vidi poruku
    Sva sreca je sto ti ljudi uopste ne moraju da traze dozvolu od svoje dece.Verujem da si ti mlada,a verujem i da je okruzenje oko tebe takvo,zato takvi stavovi.Ali,postoji ljubav.Nije ona samo privilegija nas kada smo mladi.u mladosti je neobuzdana,strastvena,iskljuciva,netolerantna..u zrelim godinama ume da bude fatalna,oslobodjena strahova i obaveza,a u starijim pitoma,pokroviteljska,puna razumevanja,tiha ..ogleda se kroz neznost,paznju,mudrost joj daje stabilnost i neretko se u tim godinama otkriva lepota ljubavi neopterecena obavezama oko dece,porodice,muzevljevih potreba i potreba svih okolo.
    A ono sto sam htela da vidim ,srecem u stvarnom zivotu na svakom koraku.sebicnost i egoizam dece,pravo da odredjuju sta roditelji smeju,sta ne,sta im prilici,sta ne,podsmeh na pomen bilo kakve neznosti koju dobiju od drugih,zaboravljanje da su ,iako stariji,i dalje bica koja osecaju,vole i imaju svoja osecanja.
    Mozda, ali kakve veze ona ima sa brakom?

Drugo, deca su preca od tamo neke ljubavi, po mom misljenju. Desi se i u mladjim godinama ljubav ponekome, pa ne ostavlja muza i decu zbog toga ili zenu i decu, kako god.

E sad, kazem, ako nema od dece ko da je (ga) pogleda u starijim godinama, druga je stvar. Ali ako ima, nema razloga za brak.

Registrovani Član
    mikili avatar
    Status : mikili je odsutan
    Registrovan : Mar 2011
    Pol:
    Tekstova u blogu : 7

Pia,ti si nesto pobrkala..idi procitaj uvodni post..

Registrovani Član
    Picola avatar
    Pol:

Mozda sam i pomesala, sad cu da vidim, ali sam protiv braka.

A pravo da vam kazem, ni ljubav ne mogu da razumem u starijim godinama,prijateljstvo i razumevanje da, ali bas ljubav...

Registrovani Član
    причалица avatar
    Pol:

starosedelac
    DaDole avatar
    Status : DaDole je odsutan
    Registrovan : Jan 2011
    Pol:
    Tekstova u blogu : 2

Moja kolegica sa posla je otišla prošle godine u penziju sa 65 godina starosti.Divna i tiha žena,udovica koja je živjela samo za posao jer djecu nije mogla da ima.
    Upoznala je starijeg gospodina i oni su počeli a se druže,da izlaze skupa..srele se dvije samoće..
    Nedavno sam je srela i vjerujte mi da ona zrači nekom ispunjenošću i unutrašnjim zadovoljstvom koji nikad nisam vidjela na njenom licu..oni se vole i to jeste ljubav.A kakva i u kom obliku,da li je to toliko važno

Registrovani Član
    причалица avatar
    Pol:

Citiraj Prvobitno napisano od DirkaSta Vidi poruku
    Moja kolegica sa posla je otišla prošle godine u penziju sa 65 godina starosti.Divna i tiha žena,udovica koja je živjela samo za posao jer djecu nije mogla da ima.
    Upoznala je starijeg gospodina i oni su počeli a se druže,da izlaze skupa..srele se dvije samoće..
    Nedavno sam je srela i vjerujte mi da ona zrači nekom ispunjenošću i unutrašnjim zadovoljstvom koji nikad nisam vidjela na njenom licu..oni se vole i to jeste ljubav.A kakva i u kom obliku,da li je to toliko važno
    naravno...našle se dve duše...kakve veze ima starost sa ljubavlju? srce čezne za nežošću i pažnjom i u zrelim godinama.

Registrovani Član
    Sagacity avatar
    Status : Sagacity je odsutan
    Pol:
    Tekstova u blogu : 9

Ljubav ne zna za godine, ona se desi...Nekima više puta u životu, a nekima možda samo jednom...Zašto bilo kome to uskraćivati...ili bilo koga osuđivati...Moji roditelji se fenomenalno slažu...Dugo su u braku...Na pitanje moje majke, šta bismo brat i ja pomislili da oni jednog dana kažu da su se zaljubili u neke ''druge'', mi smo se zezali i rekli, da se samo dogovore ko će kome da pripadne (mislim brat i ja, ko ide mami, a ko tati), da znamo unapred..

I brat i ja smo već odrasli i samostalni i ko smo to pa mi, da ih osuđujemo ili im nešto ne dozvolimo...

Život je samo jedan i treba ga živeti...Život se živi za sebe, a ne za druge....Koga zanima, ''šta selo misli''...

Registrovani Član
    причалица avatar
    Pol:

Citiraj Prvobitno napisano od Sagacity Vidi poruku

I brat i ja smo već odrasli i samostalni i ko smo to pa mi, da ih osuđujemo ili im nešto ne dozvolimo...

Život je samo jedan i treba ga živeti...Život se živi za sebe, a ne za druge....Koga zanima, ''šta selo misli''...
    e tako je...ali, vidiš kako ima i onih '''drugih'', spremnih da zarobe roditelje u večitu ulogu žrtve za decu....koja i sama već imaju neki svoj život.
    zaista neshvatljivo.

Registrovani Član
    Sagacity avatar
    Status : Sagacity je odsutan
    Pol:
    Tekstova u blogu : 9

e tako je...ali, vidiš kako ima i onih '''drugih'', spremnih da zarobe roditelje u večitu ulogu žrtve za decu....koja i sama već imaju neki svoj život.
    zaista neshvatljivo.
    Mislim da je to stvar vaspitanja...Imala sam sreće da sam odrastala u pravoj ljubavi, gde je smeh smenjivao šalu i obrnuto...Da se razumemo, ja nisam neko ko je lagodno živeo, ali je bilo lako preživljavati neke teške traumatične trenutke u porodici u kojoj vlada ljubav,lepo osećanje i podrška...Zašto ih ja ne bih podržala isto...

Mislim da je upravo ta sebilčnost proizašla iz nekih sebičnih odnosa...Vrlo često roditelji greše i sve podrede deci i deca se na to naviknu...Mislim da je u tome problem...Neka me neko ispravi ako grešim...Ali to je moje mišljenje....

Stranica 3 od 7 PrviPrvi 12345 ... ZadnjaZadnja

Slične teme

1. Platonska ljubav
    Od Cruz u forumu Ljubav & Seks
    Odgovora: 76
    Poslednja poruka: 20-11-2019, 23:52
  2. Ljubav bez rizika
    Od DaDole u forumu Filozofija
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 18-03-2014, 11:17
  3. Ljubav, sta je to?
    Od Zolton u forumu Ljubav & Seks
    Odgovora: 95
    Poslednja poruka: 07-02-2014, 21:07
  4. Nemoguca ljubav
    Od Cruz u forumu Ljubav & Seks
    Odgovora: 58
    Poslednja poruka: 06-05-2012, 09:19
  5. Nova ljubav
    Od DaDole u forumu Ljubav & Seks
    Odgovora: 129
    Poslednja poruka: 27-06-2011, 09:13

Članovi koji su pročitali ovu temu: 0

There are no members to list at the moment.

Oznake za ovu temu

Dozvole

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete slati odgovore
  • Ne možete postavljati priloge
  • Ne možete izmeniti svoju poruku
  •