Зрнца мудроÑти, не мало мудроÑти, него, много мудроÑти у мало речи.
... И би вече и би јутро, дан први. (1Мој.1,5)
Ми чекамо ХриÑта, а не боље време. (Свети Ðиколај СрпÑки)
Чувајмо друге од Ñебе, а Ð½Ð°Ñ Ñ›Ðµ чувати Бог.
Без Бога, ја Ñам ништавоÑÑ‚ и више од тога, Ñвако зло. (ДоÑтојевÑки)
ИÑтину је немогуће заобићи, јер она није појам, него ЛичноÑÑ‚.
За иÑтинÑки образоване људе, оне који ноÑе образ Божји у Ñеби. (Свети Ðиколај СрпÑки)
Ево Ñтојим на вратима и куцам; ако ко чује Ð³Ð»Ð°Ñ Ð¼Ð¾Ñ˜ и отвори врата, ући ћу к њему и вечераћу Ñ ÑšÐ¸Ð¼, и он Ñа мном. (Отк.3,20)
Јер каква је кориÑÑ‚ човјеку ако задобије Ñав Ñвијет а души Ñвојој науди? (Мр.8,36)
Ðеће Ñваки који ми говори: ГоÑподе, ГоÑподе, ући у ЦарÑтво небеÑко; но који твори вољу Оца мојега који је на небеÑима.(Мт.7,21)
Јер ко хоће живот Ñвој да Ñачува, изгубиће га; а ко изгуби живот Ñвој мене ради, тај ће га Ñачувати. (Лк.9,24)
Рништа није Ñакривено што Ñе неће открити, ни тајно што Ñе неће дознати. Зато, оно што у мраку рекоÑте, чуће Ñе на видјелу; и
што на ухо шаптаÑте у одајама, проповиједаћ е Ñе на крововима. (Лк.12,2-3)
Који није Ñа мном, против мене је; и који не Ñабира Ñа мном, раÑипа. (Мт.12,30)
Човеково уÑавршавање у ХриÑту, има један крај, а то је беÑкрај. (Свети Григорије ÐиÑки)
... Ја Ñам ваÑкрÑење и живот; који вјерује у мене ако и умре, живеће. (Јн.11,25)
Kрај греха је Ñмрт; крај Божјих заповеÑти је живот вечни. (Свети ВаÑилије Велики)
Бити хришћанин, значи имати будућноÑÑ‚, и то не било какву, већ вечну! (Свети Ðиколај СрпÑки)
Докле год хришћани не Ñхвате у Ñмртној збиљи, да је Отац њихов и отаџбина њихова на небеÑима, и докле год Ñве благо Ñвоје
буду гледали на земљи, прилепљени Ñвим Ñрцем уз то бедно благо, дотле ће хришћанÑки народи Ñве звучније викати о друштвеном уређењу, а корачати Ñве дубље из хаоÑа у хаоÑ. (Свети Ðиколај СрпÑки)
Објављују зло Ñвојих Ñродника, да би Ñакрили Ñвоје зло. Ðемоћни Ñу, да учине правду народу, него га заÑтрашују плашећи га гором неправдом прошлих времена. (Свети Ðиколај СрпÑки)
... Треба да Ñе опуÑтиш. Ðе узимај превише на Ñебе бриге овога Ñвета, већ чувај Ñвој мир и живи Ñа Богом. Ðека иде како иде ... (Старац Тадеј)
Ðе Ñудите да вам Ñе не Ñуди; Јер каковијем Ñудом Ñудите, онаковијем ће вам Ñудити; и каковом мјером мјерите, онаком ће вам Ñе мјерити. (Мат.7,1-2)
Иштите и даће вам Ñе; тражите, и наћи ћете; куцајте, и отвориће вам Ñе. Јер Ñваки који иште, прима; и који тражи, налази; и који куца, отвориће му Ñе. (Мат.7,7-8)
Бог Ð½Ð°Ñ Ð·Ð½Ð°Ð´Ðµ, и ми Ñе познамо, другог нама не треба познанÑтва. (Његош)
Ðека буде борба непреÑтана, нека буде што бити не може... (Његош)

Odgovori sa citatom