„Морам Вам рећи колико ми је одвратна та Ваша музика! Од првог до последњег тона – мрска ми је.” То је Толстој рекао Сергеју Рахмањинову, младом композитору који је већ доживео нервни слом.
kakav mamlaz, ovaj tolstoj...
где си пошла с крмељиве очи
Da li ste znali da po sopstvenom priznanju Frojd nikada nikoga nije izlečio?
prico pa mislim da nije rekao da je bezveze , a meni je taj po meni nazovi jezik toliko nezvucan , toliko los za uho da nemogu da ga slusam , bliski su mi svi jezici romanske grupe ali Aromanski ( jer to nije nista drugo nego "modifikovan " vlaski ) nemogu da slusam i mislim da im je i jezik nastao ( nastaje) onako kako im je nastala i drzava spajanjem , dodavanjem , losim pokusajima da izvitopere neke reci latinskog porekla .
Ciji potpis?
Ti si neka ovaj blgarka? Sve si u pravu.
U jednom od tih pokušaja oficijalizacije jezika, nekoliko udruženih pisaca je smislilo da treba izbegavati "kakofoniju". A to će reći da je zabranjeno da se jedna za drugom nađu reči koje se završavaju, odnosno počinju na "ca". Jer se čuje "kaka".
I onda treba da jako paziš da ne kažeš recimo "Katolička crkva". Jer bi bilo "biserica catolica".
I onda se umeće i menja. Recimo "crkva ona katolička" ili "crkva katoličkog obreda"...
Ciji potpis?
U rumunskom je zabavna stvar da učiteljice jako insistiraju na ovom pravilu, tako da se usadi dublje od bilo čega. I ondak je jako zabavno posmatrati odrasle ljude kako na kritičnom mestu zapnu, pocrvene ili naprave nepregledno dugačku pauzu...
samo mi nije jasno zašto za plitak potok ne kažu nedubok, nego malo dubok
mism kraće je, jedna je reč
Zato što im je taj mehanizam negacije malo defektan. (Izgleda su ga skinuli sa nekog većeg jezika, pa ga prilagodili donekle, al im baš nije uspelo. )
Ukratko, verovatno bi im ispalo "in-dubok".
da li znate da su čoveku oduzete određene moći komunikacije onda kada mu je podarena moć govora?
every year, every week, every day, every memory
Jes siguran da to nema veze sa koriščenjem gatja, a e razvojem govora?
da, siguran sam , govor se nije razvijao, on je u jednom trenutku otključan
every year, every week, every day, every memory
"... a ako dete ne progovori, onda je to zbog toga što mu se nije kidala postupača. Te onda baba ili kakva starija žena umeste postupaču (pogaču) te je iskidaju detetu nad glavom, a komadi se razdele deci iz komšiluka, te će se detetu onda razvezati jezik. "
I ti bre u svašđta veruješ. Nije ti ravna ni baba Tijana.
da se u indijskim Mekdonaldsima ne služe hamburgeri, zbog induskog verovanja da je krava sveta životinja? Umesto hamburgera, Indijci mogu da naruče „maharadža mek“, sendvič s jagnjetinom.
Proleteri svih zemalja, ujedinite se!
a ja mislio sa maharadžom. :raz_067:
zazi, jesi li znao da u Kini danas u kavezima drže više od 7.000 medveda? U narodnoj i zvaničnoj kineskoj medicini žuč medveda se koristi kao lek?
da se Mesec udaljava od Zemlje za 38 milimetara svake godine?
Ne čudi me da im ne valja žuč, kad su onako žuti.
Eh, zemlja drevne kulture u kojoj se međedi drže u kavezi.