Tačno tako Vrag...''Iščupati'' srce, ''malo'' krvariti i idemo dalje.....Nije lako, ali je dostižno...![]()
Tačno tako Vrag...''Iščupati'' srce, ''malo'' krvariti i idemo dalje.....Nije lako, ali je dostižno...![]()
kakvo vas cupanje srca snaslo![]()
ono lekovito valjda![]()
I kada vas gadjaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koracajte, istrpite svaku nedacu i uspeh je neminovan. Onda cete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas ce velicati, govoreci da su oni zasluzni za vas uspeh. Oprostite i sazalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.
Si videla nedo...
I sta onda..umesto srca,staviti kamen..i kao srecni svi..ma da...![]()
Moze se na silu prekinuti...ali se na silu ne moze odljubiti..
Mozda neko moze,svaka cast ako je tako..
Ja ne mogu..
može čovek i da voli nekog i da bude zaljubljen a da ne bude sa tom osobom..
nije obavezno biti zaljubljen i biti zajedno..
Dklen ne morate nekog prestati da volite ..možete se samo rastati..
A zaljubljenost će da prođe za godinu dve ..ljubav ..za tri do pet..pa opet jovo nanovo..
Ali je problem u kontaktu, kada si s nekim u kontaktu održava se to stanje, a kada prekineš sve veze bledi.može čovek i da voli nekog i da bude zaljubljen a da ne bude sa tom osobom..
nije obavezno biti zaljubljen i biti zajedno..
Nisam nikada bio zaljubljen godinu dve, to je malčice dug period za gajenje iluzija, obično posle dva tri meseca il' pređe u ljubaF il' se ugasi.A zaljubljenost će da prođe za godinu dve ..ljubav ..za tri do pet..pa opet jovo nanovo..
Po Transakcionalcima za prestanak ljubavi potrebna je odluka o tome, plus izbegavanje kontakta.
To sam primenjivao redovno, i nisam se patio preterano, osim ako sam čačkao mečku![]()
![]()
![]()
Da, može i ovako, jednostavnije, ali hladnokrvnije, ako ste u stanju da to uradite.
Hladnokrvna analiza osobe, njenih reakcija na neke specifične situacije, onda se lepo saberu minusi i plusevi, pa se podvuče crta i onaj rezultat koji se dobije je tačan, možda neugodan i neprijatan, ali ipak istinit, što je najvažnije.
Najbitnije u svemu je biti potpuno realan i hladnokrvan kada se radi procena osobe koju simpatišemo ili volimo, to je ujedno i za većinu ljudi i najteži deo posla.
I ne tražiti nikakva opravdanja za osobu čija se procena radi niti ulepšavati stvari da bi se dobio bolji rezultat.
Nakon toga se lepo prihvati činjenica da vas osoba ne poštuje, ne voli, laže, vara ili šta god da je u pitanju, te da samim tim ne zaslužuje ni vaše simpatije ni vašu ljubav i da je kao takvu treba odbaciti.
Obično je ovakvo otrežnjivanje sasvim dovoljno da se odljubite od bilo koga.
Sada ja serem, al' nema veze......
Homo homini lupus est.
The others have failed - Learn from them but do not follow
a opravdanja se traže kada sebe ne želiš da lišiš tog odnosa. nikada nisam tražila opravdanje da sperem tuđu krivicu, ali da stvorim prihvatljive uslove ne bi li se prolongirao odlazak, da. znači sebično sa moje strane.
mada... postoje stvari koje ne mogu progutati. niti oprostiti.
kada bi bilo tako jednostavno i zaljubljivanje bi bilo stvar odluke, a najčešće te strefi sa pogrešnom osobom, u pgrešno vreme, ili kada se najmanje nadaš.
razloge za mržnju ili šta već je najlakše naći, samo se okrenuti i otići... ali šta ako odnos ili osoba nisu to zalužili, već treba otići na onaj teži način, gde nema šta da mu/joj se prebaci? e to je ebeno.
Da, može biti i sebično sa jedne strane, ali može biti i mazohizam određene vrste, jer prolongiranje nečega što nanosi štetu pre ili kasnije nije dobro nikako, mada sm svi bili sigurno u situaciji da smo tako nešto barem jednom u životu uradili.
Zaljubljivanje je stvarisključivanja razuma a uključivanja emocija, odljubljivanje je obrnut proces, kada osetimo da smo za te iste uložene emocije višestruko uskraćeni.
Bold i mene interesira, pretpostavljam da takve osobe egoizam stave ispred sebe kada ostavljaju nekoga kome nemaju šta da prebace i da emocije kod njih u takvim vezama nikada nisu ni imale nikakvu ulogu.
Homo homini lupus est.
The others have failed - Learn from them but do not follow
meni jednom rekli... "klin se klinom izbija"
moguce je i to...
zavisi od vrste klina...ili koliko je duboko u vama...
kako god...![]()