ovo je vise za psihologiju
![]()
ovo je vise za psihologiju
![]()
ukoliko ćemo površno razgovarati,onda može biti ovdje..![]()
vazi
Ajde nedo napisi ti nesto...
Ja licno mislim da je to licna nesigurnost muskarca, neka njegova seksualna isfrustriranost.... i da mu onda smeta zena koja je samosvesna... u svakom pogledu...
slažem se..mada ne mora da bude samo seksualna isfrustriranost kao neka posljedica,iako je to često,može da bude dio njegovog vaspitanja,patijarhalnog..
pa ne znamo li svi za ona vremena u kojima je u toku seksualnog odnosa ženi stavljan peškir na glavu da ne gleda lice muškarca..kad su žene bile divljač
i je li u prirodi muškarca da je on taj koji je dominantniji,da je on lovac..
a ja reko' površno
Da, lose vaspitanje stvara posledice...
Takodje i predrasude o zenama... kao ono lepa a glupa...
Evo skoro pravila neku zurkicu i jedan prijatelj ne znamo se dugo mi rekao
da ne delujem kao neko ko zna dobro da pravi pitu
eto predrasude...
Ili nije valjda da volim i da znam da kuvam...
ili itd
znaci predrasude u odnosu na stereotipe...
ako sam doterana itd da ne umem da itd....
ima tu još nešto...dotjerana i seksipilna žena na ulici nikako nije zeleno svjetlo ,kad takvo oblačenje recimo poistovjećuju sa seksualnošću,dogodi se nesporazum..još jedna predrasuda..
ali,kad si otvorila temu,ajd da pojasnimo šta je to seksualnost žene![]()
ne bih ja da pametujem puno..ovdje ne bih generalizovala,smatram ovo individualnim pristupom..za mene je seksualnost žene njeno oslobođenje..od tabua,predrasuda,lažnog kvazivaspitanja,moralisanja,nametnutih okova srama..oslobođenje od svega toga..kad se žena ne stidi svoga tijela kad može da kaže da je ona njegov gospodar.
Ovako, seksualnost zene je kada se ne stidi da ima seksualnost...
Kada to ume da nosi...
kada je ne gusi tipa da se ponasa i izgleda kao muskarac... da vezuje i sakriva grudi ( ima i toga)
To ne znaci da je istice po svaku cenu, nego se ne stidi toga...
Sve dok žena razmišlja o tome kako da se okrene,pokrene,da li da uradi ovo ili kaže ono..ona nije oslobođena..zapravo,obje smo identifikovale na sličan način
A bre ne plašimo se svi baš ima nas povučenih el da?
omnia praeclara rara
ete ti ga sad
kad se i ja mešam de mi nije mesto
omnia praeclara rara
A možda se ne plaše, već je na taj način štite. Naročito ako su u ulozi
braće ili roditelja.
I za koji đavo služi ta seksualnost koja pršti na sve strane..![]()
Večnost je čista sadašnjost.