...23. januar
Ne znam zašto ,ali ne volim ponedeljak.
Ritualni početak jutra,uobičajeno ,bez promene redosleda.Voda je provrela i uvrela dok sam izašla ispod toplo-hladnog mlaza kojim se budim.
Kafa mi služi da dođem k sebi.Dupla ,bez šećera,uz sasvim malo mleka - kafa za dobar početak,ona koja me isprati na ulaz u novi dan.
Odvikavam se od nekih ružnih navika ....četvrti dan bez cigarete,a još nisam počela da ujedam ...napredujem ......
Na poslu me sačekao,za jedan dan zakasneli rođendanski poklon.Knjiga.Ljudi koji me znaju poklanjaju mi knjige.Imam čitavu zbirku poklonjenih knjiga
koje mi govore o darodavcima više nego što bi oni sami mogli poverovati....i ne veruju mi,ali nije važno.Čuvam ih kao svedoke jednog,svakog za sebe
različitog odnosa,neponovljivo jedinstvenog.....one govore o tome kako me prijatelji doživljavaju ...divni podsetnici koliko je prijateljstvo važno.
Knjigu je napisala Dafni Kalotaj - "Ruska zima".Na trenutak sam se,prelistavši par komentara,nasmejala.
Glavni likovi su dve žene - Nina i Vera...jedno prijateljstvo,jedna ljubav i jedna izdaja...Vera je ta koju su izdali.Čudilo bi me da je drugačije....verujem da me
Duško dovoljno dobro poznaje..
Ona rakovska maza od mog brata je konačno našla par sekundi da me nazove i poželi lep dan.
Nikad nije znao kad mi je rođendan ,kalkulacije od 21. do 23. su uvek bile prisutne ,ali ona prava
nikad ...nije važno ,sister će to ionako prevideti.Neizostavan pokušaj opravdanja
činjenicom da nisam bila dostupna ....jednog dana ću mu stvarno istinski polupati onaj oklop kroz koji nikad do
kraja nisam mogla prodreti ....dok se on uvek brani činjenicom da se vazduh ne može uhvatiti ....vodolija i rak
vazduh i voda ...bez dodirnih tačaka, luda kombinacija ...i razgovori su nam takvi ....
svejedno,ulepšaju mi dan ,uvek ..bez izuzetka.
Popodne uobičajena gnjavaža obavezama koje samoj sebi namećem ne bih li skratila dan ...jedina svetla tačka je duša moja ...danas je sastavio dva glasa,
verujem da ću za par dana čuti sastavljena dva sloga ...žao mi je što će njih dvoje biti ljubomorni ,ali će prva izgovorena reč ipak biti moja ...on je moj
igrač