Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.
Nesquik-san tort
Kombinacijom drugih nastala je ova torta i otisla na jedno slavlje bezimena.Pokupila je sve pohvale, a onda me moja prijateljica pita kako se zove.Neka bude Nesquik kazem ja.Neka bude San kaze ona i tako je torta dobila svoje ime.
Sastojci
Braon korica
5belanaca 5 kasikasecera 1 kesicapudinga od cokolade
Zuta korica
5belanaca 5 kasikasecera 1 kesicapudinga od vanile
Bela korica
5 belanaca 5 kasikasecera 3 kasikegustina
Fil
15zumanaca 10 kasikasecera 10 kasika brasna (punih) 1 lmleka 1,5margarin 400g nesquika 300g krem slaga
PripremaTežina:Srednje zahtjevno
1
Braon korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera u cvrst sneg i lagano dodati prah pudinga od cokolade.Ispeci koricu.
2
Zuta korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera u cvrt sneg i lagano dodati prah prah puding od vanile.Ispeci koricu.
3
Bela korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera u cvrt sneg i lagano dodati 3 kasike gustina.Ispeci koricu
4
Fil:
16 zumanaca umutiti sa 10 kasika secera,pa dodati 10 kasika brasna i 2 dcl mleka.Sve to zakuvati u 8 dcl mleka.U vruce umesati 200 g nesquika, a kada se sve ohladi dodati margarin,izmiksati i dodati jos 200 g nesquika. Posebno umutiti 300 g slaga sa 3 dcl mleka.
Goga-7
A moja verzija torte izgleda ovako(srce je napravljeno od malina i pun je pogodak)
Život nije samo topla plima.
I kada te nema - treba da te ima...
Čokoladna torta
Priprema
Vrijeme pripreme:30 min
- 1 Sastojke za biskvir smiksati uliti u kalup te peći na 180*c 20 minuta. Kada se biskvit ohladi u kavu dodati trečinu orahovca i ruma te s time namočiti biskvit. Paziti da biskvit ne bude prenatopljen.
- 2 U posudi smiksati omekšani maslac i 2 žlice šećera te dodati čokoladu otopljenu na pari.
” Staviti vrhnje da zavri potom uliti u čokoladnu smjesu te dodati ostatak orahovca i ruma i dobro izmiksati.- 3 Nanjeti kremu preko biskvita i držati u hladnjaku najmanje 24 sata prije serviranja.
Sastojci
- Biskvit
- 5 jaja
- 4 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice brašna
- 2 žlice kakaa
- 1/2 praška za pecivo
- Krema
- 500 g čokolade za kuhanje
- 100 g maslaca
- 2 žlice šećera
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- 1 šalica gorke kave
- 30 ml ruma
- 30 ml orahovca ili kruškovca
Mediteranska čokoladna torta
Priprema
Vrijeme pripreme:60 minTežina:Srednje zahtjevno
- Torta
- 1 Suhe smokve nasjeckati i ostaviti par sati prelivene prošekom.
- 2 Brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu promiješati. Dodati nasjeckane bademe i naribanu koru jedne naranče.
- 3 Na pari otopiti čokoladu i maslac. Kad se dobro otopi maknuti s pare pa dodati 2 jaja koja ste prethodno malo promućkali, šećer i slatko vrhnje. Miješati žičanom mućkalicom dok se svi sastojci ne izmiješaju.
- 4 Pomiješati sa suhim sastojcima te dodati smokve namočene u prošek. Miješati kuhačom, ne mikserom.
- 5 Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu te peći 35-40 minuta na 180°C.
- *Čokoladna glazura*
- 1 Na pari otopiti čokoladu u slatkom vrhnju.
- 2 Ravnomjerno premazati tortu pa ukrasiti po želji.
Posluživanje
Kod ove torte ne možete provjeriti da li je gotova tako da probate ubosti čačkalicu u nju pa vidite da li je čačkalica suha jer je sama torta jako sočna pa vam čačkalica nikako neće moći izaći iz torte bez čokolade na njoj.
Sastojci
Broj osoba:8 osoba
- Torta
- 10 dkg suhih smokava
- 1 dcl prošeka
- 20 dkg oštrog brašna
- 3 dkg kakaoa
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 15 dkg sjeckanih badema
- naribana kora od naranče
- 12 dkg maslaca
- 20 dkg tamne čokolade
- 25 dkg smeđeg šećera
- 2 jaja
- 1 dcl slatkog vrhnja
- Čokoladna glazura
- 20 dkg tamne čokolade
- 2 dcl slatkog vrhnja
Jel ima neko svoj (proveren) recept za coko moko tortu?
(nasla sam jedan na netu, ali bih ipak neki koji je isproban : )
to je ovaj
http://tortekolaci.com/torte/coko-moko-torta-3
*Bože, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu da promenim, daj mi hrabrosti da promenim ono što mogu da promenim, a najviše mi daj pameti da razlikujem prvo od drugog.
Kuglica torta
Ispeći dve kore :
6 belanaca,6 kašika šećera,6 kašika brašna i 1 kašika ulja (potrebno za jednu koru)
za kuglice : dobro izraditi masu od 3 žumanca,6 kašika šećera u prahu,200 gr mlevene plazme,200 gr pečenog mlevenog oraha
100 gr mlevenog pečenog lešnika i 1 margarin. Od ove mase napraviti kuglice promera 2 cm.
Fil : kuvati na pari krem od litar i po mleka ,9 žumanaca,3 pudinga od vanile,10 kašika šećera,3 kašike brašna i 4 vanil šećera.
U hladan krem dodati 1 margarin i 1 buter.
Slagati tortu : kora,fil,kuglice složene tako da formiraju koru,fil,kora i po vrhu tanji sloj fila ,a preko toga staviti sloj čvrsto umućenog krem šlaga.
Tortu dobro ohladiti pre služenja.
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.
Veoma jednostavna, lagana, a čokoladna. Većini najomiljenija vrsta slatkiša. Nećemo brojati kalorije, ali ih ima prilično puno. Kao i ne preterano zdravih sastojaka. Ali pohvalićemo sjajan ukus i prelepu dekoraciju same torte .Po ovom receptu čokoladna torta sa keksom se pravi lako i brzo.
Kako se pravi čokoladna keks torta
- Sastojci:- 300 g plazma keksa (moze i bevita)
- ½ l mleka
- 5 jaja
- 250 g šećera
- 250 g putera
- 200 g čokolade za jelo i kuvanje- Za dekoraciju torte:
-2 šlaga
-100g čokolade (crne, bele, mlečne…)- Prvo odvojiti žumance od belanaca i umutiti belanca. Belanca ulupati u čvrst sneg. Može se koristiti mikser ili mutilica.
- Umutiti žumanca sa šećerom. Prvo početi sa mešanjem samih žumanaca ,a zatim dodavati po malo šećera dok se sve ne izjednači u glatku masu.
- Zagrejati malo vode u dubljoj posudi (lonac) i kad voda proključa staviti iznad lonca posudu sa umućenim žumancima i šećerom. Kuvati žumanca na pari nekih 10-15 minuta uz stalno mešanje.
- Istopiti puter. Zatim isto uraditi sa čokoladom. Prethodno je izlomite da bi se lakše i brže istopila. Ako imate mikrotalasnu ovo će biti lako. Dolazi u obzir stavljanje na kratko u rernu ili blizu izvora toplote.
- Kada su žumanca na pola umućena dodati istopljeni puter i čokoladu. Sve izmešati dok se ne dobije fini glatki krem.
- Čokoladni krem ostaviti na hladnom mestu ili u frižideru. Da se ohladi i stvrdne. Ne treba da se previše ohladi,tek toliko da se može lako mazati.
- U prohlađen krem polako umešati belanca, dodavajući ih postepeno i mešajući kašikom.
- Kad je fil gotov, priprema se keks. Plazma keks umakati u mleko i ređati u kalup oblika koji ste sami odredili. Ne treba da se previše natopi mlekom jer torta neće imati dovoljnu čvrstinu. Oblagati strane i dno kalupa keksom.
- Preko plazma keksa staviti red fila, debljine bar 2 cm. Preko fila opet red keksa, pa fila, dok se sastojci ne postroše.
- Kad je gotova, tortu ostaviti u frižider da se stegne. Pre serviranja je ukrasite umućenim šlagom. Odgore narendajte ili izlomite 100g čokolade po izboru.
MOJ RECOPIS ZA KEKSUALNU TORTU
keks :bevita,posni (mozes koj hoces) ...
litar mleka,
dva pudinga,
100 grama cokolade,
200 grama euro krema,
pola margarina i jedno jaje