-
Status :
: Jan 2011
- Pol:

: Tamo daleko
: 43,199
Odg: Torte
Sastojci:
- 175 g tamne čokolade
- 7 jaja
- 140g maslaca
1. Pećnicu zagrijte na 130 stupnjeva. Pripremite kalup za tortu, namažite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu natrgajte na kockice i otopite na pari, pred sam kraj kada ječokolada[ rastopljena umiješajte na kockice narezan maslac, miješajte dok se ne rastopi.
2. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i u jednoj posudi pjenasto umutite žumanjke i dodajte im, lagano miješajući, ohlađenu smjesu čokolade i maslaca. U drugoj posudi istucite snijeg od bjelanjaka, i žlicu po žlicu dodajte u prethodno pripremljenu smjesu nježno miješajući dok smjesa ne postane homogena.
3. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje i napunite je vrućom vodom do pola kalupa.
Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebala biti mekana, a površina obložena hrskavomkoricom. Nakon pečenja tortu ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, posipajte šećerom u prahu, izrežite toplim nožem i poslužite uz lagano tučeno slatko vrhnje ili svježe jagode ili maline.
-
Status :
: Sep 2011
- Pol:

: 28,125
Одг: Torte
Kraljevska torta

Sastojci:
2 KORE PO
6 belanaca
6 kašika šećera
6 žumanaca
6 kašika mlevenih oraha
6 kašika mlevenih lešnika
ZA FIL
450 gr šećera
5 celih jaja
1 vanila
1 mala šoljica mleka
550 g putera (ili pola-pola sa margarinom)
200 g čokolade
ZA UKRAS
200 g proprženih četvrtina oraha
200 g čokolade
100 g putera
Postupak:
1.Umutiti belanca u sneg, dodati postepeno ostale sastojke i ispeći koru na papiru za pečenje u plehu od rerne. Isto uraditi i sa drugom korom. Potom ih preseći po širini i napraviti 4 kore.
2. Fil od šećera, jaja, vanile i mleka skuvati na pari, pa u topao dodati puter i kockice čokolade.
3. Nafilovati tortu, i poslednju koru takođe.
4. Propržene četvrtine oraha poredjati po torti, na redove u dva dela (kao na slici) da bi se kasnije torta lakše sekla i da bi svako parče dobilo orahe.
Čokoladu i puter zagrejati, lepo sjediniti i bukvalno ZALITI preko oraha i da curi niz tortu.
-
Status :
: Jun 2010
- Pol:

: Å erpica
: 18,366
Čokoladna ruska salata
Za kore
10 belanaca
300 gr šećera
300 gr prženih seckanih oraha
4 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
FIL
5 dl mleka
2 pudinga od vanile
10 žumanaca
200 gr šećera u prahu
200 gr margarina
200 gr čokolade
5 kesica vanil šećera
200 gr žele bombona
+200 gr čokolade
Kora:
Umutiti 5 belanaca u čvrst šam postepeno dodajući 150 gr šećera. Dodati 150 gr oraha, 2 kašike brašna i 1/4 praška za pecivo, pa sve dobro sjediniti.
Uliti u pleh obložen pek papirom i peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Na isti način napraviti još jednu koru.
Fil:
U 5dl mleka skuvati puding, pa ga ostaviti da se potpuno ohladi.
Za to vreme umutiti margarin. Dodati žumanca i šećer u prahu, te nastaviti sa mućenjem. Pripremljenu smesu spojiti sa pudingom i mutiti još nekoliko minuta kako bi se sastojci sjedinili. Nakon toga fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati otopljenu čokoladu, a u drugi vanil šećer i iseckane žele bombone.
Tortu filovati: kora, fil sa čokoladom, fil sa žele bombonama. Ponoviti postupak i sa sledećom korom. Otopiti čokoladu i dekorisati tortu po želji.
Ko voli teške torte, ovo je pravi izbor jer je pre pre preukusna!!
Oh you may not think I'm pretty,
But don't judge on what you see,
I'll eat myself if you can find
A better meal than me 
-
Status :
- Pol:

-
Status :
- Pol:

Ne znam da li je neko već objavljivao recept,ali znam da ovo mora da se podeli

Mrnjau
torta sa dva fila
Za 4 kore:
16 belanaca
16 kašika šećera
16 kašika mlevenih lešnika
4 kašike brašna
Umutiti 4 belanca sa postepenim dodavanjem šećera. Sjediniti lešnike i brašno,pa dodati u umućena belanca. Lagano promešati i sipati u pleh (26 cm)
Peći na 200 stepeni oko 15 minuta, sve zavisi od jačine rerne.
I tako ispeći još tri kore.
FIL:
700 ml mleka
300 gr šećera
1 vanil šećer
16 žumanaca
80 gr pudinga od vanile
20 gr gustina
250 gr margarina
100 gr šećera u prahu
100 gr plazme
100 gr milke s lešnicima
100 gr bele milke
100 gr crne čokolade za kuvanje
100 gr krupno mlevenih lešnika
500 mleka,300 gr šećera i vanil šećer staviti da provri,posebno sjediniti 200 ml mleka,16 žumanaca,80 gr pudinga od vanile i 20 gr gustina.
Sipati u provrelo mleko i skuvati fil i ostaviti da se potpuno ohladi.
Umutiti margarin sa 100 gr šećera u prahu i sjediniti sa ohlađenim filom.
Fil podeliti na dva dela. U prvi dodati 100 lomljene plazme i iseckanu milku ( i belu i crnu). A u drugi 100 gr crne čokolade i lešnike.
Filovati:kora-prvi fil-drugi fil-kora...dok ne potrošite materijal...završiti korom...ukrasiti po želji.
Napomena: Torta je dosta visoka i čvrsta, ja sam je oblagala fondanom, savršena je za tu namenu...u ovom slučaju koristila sam okrugle Vinčini kore (ima ih 3 u pakovanju) i ispalo je sasvim ok, fil je dosta čvrst, ne curi iako sam ga stavljala više na koru nego što bi to išlo da su bile 4 kore u pitanju.
I moja preporuka je burbon vanil šećer i margarin sa aromom slatke pavlake ili vanile.
Oh you may not think I'm pretty,
But don't judge on what you see,
I'll eat myself if you can find
A better meal than me 
-
Status :
: Jun 2009
- Pol:

: 6,206
Za pola sata je gotova a preukusna.
6 jaja
7 k secera
7 k vode
7 k mleka
7 k ulja
7 k brasna
3 k kakaa
Pola peciva
Umutiti jaja i secer , ja mutim prvo belance sa postepwnim dodavanjem secera . Hladan kolac preliti serbetom od 300 ml vode i 8 kasika secera .
Za kremu
500-600 ml slatke pavlake i 300 gr cokolade za kuvanje rastopiti do vrenja , ohladiti 10 min i preliti preko kolaca.