Strucnjaci za modu su sastavili spisak najtrazenijih torbi svih vremena, na sajtu guialomejordelmundo.com
To su:
1. Hermès, Birkin
Široka, praktična i svestrana – proizvodi se u nekoliko veličina, dostupna je u mnogim bojama i najpoželjnija je torba na planetu. Hermés dućani imaju liste čekanja, taj period ponekad traje godinama. Torbe se rade ručno, od ekskluzivne i fine kože, a svaki metalni deo na torbi je napravljen s toliko preciznosti i detalja kako bi znalci prepoznali autentičnost izrade.
2. Chloé, Paddington
Rođena je u junu 2005. godine, a za nju takođe već postoje liste čekanja. Izgleda predivno, ima je u više boja, od kože je, a obrada je savršena. Može se nositi na više načina.
*Bože, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu da promenim, daj mi hrabrosti da promenim ono što mogu da promenim, a najviše mi daj pameti da razlikujem prvo od drugog.
3. Chanel, 2.55
Postavljena koža, remen-lanac i karakteristični logo – model 2.55 ide sa svim i za svaku priliku, iako je ipak najidealnija za noć. Redizajnirana je u novoj kolekciji Cambon by Chanel.
4. Louis Vuitton, Speedy
Inspirirana legendarnim Louis Vuitton koferom, model Speedy lansiran je 1936. godine i od tada se ne prestaje prodavati.
5. Loewe, Amazona
Ovaj prepoznatljivi model popularnog španskog brenda vrlo je praktična torba idealna za dnevnu kombinaciju elegantne žene. Danas se čak izrađuje i po željama.
*Bože, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu da promenim, daj mi hrabrosti da promenim ono što mogu da promenim, a najviše mi daj pameti da razlikujem prvo od drugog.
6. Bottega Veneta, Cabat
Ovaj prepoznatljivi brend svake godine lansira modele u novim bojama i kombinacijama, ali postoji i dosta imitacija. Ogromna, fleksibilna i slatka, idealna je za duge radne dane i odlazak u šoping.
7. Fendi, Baguette
Ovo je jedna lepa igračka zbog koje ste prisiljeni pažljivo odabrati šta ćete poneti sa sobom, jer zbog veličine u nju stane ono najosnovnije. Iako je ovaj model torbice star deset godina, obeležio je jednu čitavu eru.
8. Lady Dior, Cannage
Originalno osmišljena u crnoj boji s prepoznatljivim duplim bodom i krutim ručkama, ova torba danas se proizvodi u više boja i dalje je jedan od idealnih modela za ozbiljniji outfit.
9. Gucci, Jackie O
Od kada se pojavila u 70-ima tražena je i popularna, a Gucci osnovni model redovno osvežava s novom kožom i bojama.
10. Hermès, Kelly
Ovo je druga must-have torba by Hermès. Kruta, formalna i idealna za fino odevene, lepe, otmene i bogate žene. Nosi se preko podlaktice.
@Imate li vi neki favorit od ovih deset?
joj, ova poslednja skroz valja
Oh you may not think I'm pretty,
But don't judge on what you see,
I'll eat myself if you can find
A better meal than me
Meni se od tih torbi jedino dopada Gucci samo da ima duzi kais..
mada iskreno, ne vidim po cemu se ove torbe toliko specijalne..
Zanimljiv trend: torbica se ne nosi više na ramenu niti na članku, nego na samoj ruci.
Tako su Valentino, Armani, Chloe i Balenciaga su dodali kaiš na samoj torbi kroz koji provučete ruku i na taj način nosite torbicu, dok smo kod Proenze Schoulera, Nine Ricci, ali i drugih mogli primjetiti da klasične torbe sa ručkom nose na ovaj način. Izdvojili smo nekoliko primjera za vas sa nekim od najljepših ovakvih torbi
Louis Vuitton izabran za najbolji svetski modni brend
Devet najboljih modnih brendova u svetu:
1. Louis Vuitton
2. H&M
3. Zara
4. Gucci
5. Hermes
6. Burberry
7. Prada
8. Ralph Lauren
9. Gap