ne kažem da nisam ispala yebena strana, jesam, svojom krivicom.
ali ni u jednom se slučaju nisam pokajala, ako sudim po tadašnjim okolnostima, uslovima, svejedno...
ne podnosim osećaj 'izdaje', niti bih dozvolila da tako nešto uradim prijatelju.
ako sam se syebala, sama sam kriva. lakše ću to sebi oprostiti nego da glumim pacifistu, da nemam stav, i slično... prosto, takav mi je sklop. ne krijem kad volim, ne krijem kad ne volim, sve je uvek jasno. bar što se prijatelja tiče...![]()
naročito su mi iritantni ljudi koji upadaju u sukobe i indirektno potpaljuju, ili pokušavaju da smire... ovo na konto priče o forumu. a ne deklarišu se ni u jednom trenutku.
Večnost je čista sadašnjost.
Najteža i najnezahvalnija stvar je biti sudija ,jer tamo gde se dvoje
svađaju ,treći je suvišan ...to je neko moje iskustvo.
Desilo mi se jednom da sam pokušala biti mirovna misija ,pa sam ja na
kraju ostala hebena strana ,i od tada, iskreno,mogu da poslužim samo kao
jastuče za plakanje ,ali i to do određene mere.
Šta znači biti odan - biti iskren ,prevashodno.Ono što imam reći da to i kažem ,
pa šta košta da košta,taman i rizik da izgubim druga ili prijatelja....ako ga zbog
toga izgubim ,znači da i nije bio pravi.
Moj stav je da se ne svrstavam ni na jednu stranu ,jer obično se strane izmire,
a onda opale udruženim snagama po onom trećem.
Može biti ....a ne mora ...ali biva![]()
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.
Preuzimanje tuđeg konflikta je nezahvalan proces..a i ko to ima pravo da sudi,presuđuje bilo kome..Njen prijatelj nije nužno i moj prijatelj,ali ako mi je osoba draga uvijek ću saslušati bez svrstavanja na bilo čiju stranu..ukoliko se traži moj angažman,odbijam budući da je najnezahvalnije stavljati "prst između vrata i dovratka"..zna da poplavi
Ljudi vole da imaju saučesnike i podršku i to je prirodno..ali,sukob dvije strane treba da to i ostane..bez uplitanja treće strane.
vish kako ste pametni..i ja sam tako mislila, i uradila..![]()
if you open your mind too much your brain will fall out
ja bih rekla: ne znam ja nistato je vasa stvar
uvek postoje dve price, dve "istine", mogu da saslusam ali niti cu klimnuti glavom ni negirati
pomire se, posvadjaju se bice: sarmica rekla to, sarmica rekla ono, i sarmica ispadne krivac i na kraju ni jedno ne prica s njom
svako sebi skuva corbu pa treba i da je jede i pojede
ni ja ne ocekujem da drugi meni resavaju probleme, niti bih trazila savete takve prirode od bilo koga
Oh you may not think I'm pretty,
But don't judge on what you see,
I'll eat myself if you can find
A better meal than me
ja naucila kasam bila mala pa nije bilo puno stete, ali zato ostalo za ceo zivot![]()
Oh you may not think I'm pretty,
But don't judge on what you see,
I'll eat myself if you can find
A better meal than me
svakako.zauzmes stav, i drzis ga se. ko to ne moze da razume.-.pa, to je vec njegov problem, zar ne?
ja nikad ne uvlacim druge u svoje probleme, cak, kad sam bila u situaciji da se prijatelji stavljaju na moju stranu, nisam to zelela..
sama pravim svoje probleme, sama ih i resavam.
Kad smo već zaglibili u temu..ja bih da je malo proširim..da li ste vi jedna od onih osoba koje su stalno nekom"rame za plakanje"..neki izduvni ventil..da li često neko od vaših prijatelja ima potrebu da vam se žali na nekog,jer zna da dobro slušate..kako se nosite sa tim..jer,slušati je jedno,a dijeliti "savjete" nešto sasvim drugo.
kako zapravo,preuzeti nečiji problem na sebe a ne angažovati se lično![]()
pa nikako.
meni stalno ljudi pricaju ..svasta.
iako nikad nikog nista ne pitam
cak, ljudi koje ne poznajem dobro..
ako je prica o nekom mom, onda presecem, i odem
ako nije, slusam, u yavisnosti od mog trenutnog stanja..
nekad mogu more suza da primim, bez problema
a nekad mi je tesko dobar dan da kazem.
zavisi koliko sam ja u ravnotezi sama sa sobom.
smorim se kad neko ko ima duplo vise love od mene krene da mi kuka kako je kriza![]()
ako vec preuzimas neciji problem, znaci da si se ukljucio, mada mi nije jasno sta znaci preuzeti neciji problem, to bi bilo da ga resavas umesto svog prijatelja.
dobro slusam, zato mi se prijatelji i poveravaju, bilo da je dobro ili lose u pitanju. slusanje i davanje saveta je usko povezano, ne mozes da saslusas, a ne kazes kako bi se ti u datoj situaciji poneo, jer razgovaras sa prijateljem, je l'.. ne mislim ovde da se sugerise sta treba da se uradi dalje, vec samo to da se nastala situacija analizira is tvog ugla. pa zato prijatelji sluze, da kazu otvoreno kada gresis izmedju ostalog...
I kada vas gadjaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koracajte, istrpite svaku nedacu i uspeh je neminovan. Onda cete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas ce velicati, govoreci da su oni zasluzni za vas uspeh. Oprostite i sazalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.