Ima kod nas dosta polusveta, tako da je ovo odličan izbor serije!
A za ove ostale, žalim slučaj!
Zašto bi neka TV kojoj je najvažnija gledanost i novac od reklama, otkupila neku seriju koju bi gledalo 5 procenata nacije!
Ima kod nas dosta polusveta, tako da je ovo odličan izbor serije!
A za ove ostale, žalim slučaj!
Zašto bi neka TV kojoj je najvažnija gledanost i novac od reklama, otkupila neku seriju koju bi gledalo 5 procenata nacije!
I smile when I 'm angry.
I cheat and I lie.
I do what I have to do
To get by.
But I know what is wrong,
And I know what is right.
And I'd die for the truth
In My Secret Life.
i ''prva'' i ''pink'' imaju nacionalnu pokrivenost, na žalost....a da ne pričam i o nekim drugim tv.
čini mi se da rra odobrava program emitera i oni, sve dok plaćaju dažbine, mogu da emituju sve što je u tom planu za emitovanje napisano...makar to bio ''sulejman'', lea kiš, ordinarne gluposti kao što su rijaliti....i sve tako unedogled.
ali, i rra od nekoga mora pare da dobija...tako da će, na kraju, odobriti sve što donosi novac.
где си пошла с крмељиве очи
Pa mi smo u žestokom problemu ,ako se plašimo da će naši mladi naraštaji crpeti znanje iz niskobudžetnih serija
kao što je ova koju smo počeli da napadamo na neviđeno ,predpostavljam da će napad biti konkretizovano usmeren
onda kad je i ako vidimo.
Zanimljivo je da se plašimo istorije viđene očima drugih ?!
Sulejman Veličanstveni - jedno od mnogobrojnih imena Wikipedije ...nismo se bunili da se nađe u srpskom prevodu ?!
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.
au,biso..ja sam uopsteno protiv boza i sapunica kojima nas bombarduju vec duze vreme,naustrb kvaliteta..nema u toj seriji ni -i- od istorije..da je istorijska,onda bih imala drugaciji pristup,a i njihovo je pravo da tumace i prikazuju svoju istoriju na koji hoce nacin...to je -secerna vodica-o haremima i kako su se divno i veselo provodile curice u njima..uostalom,imam ja pravo na svoje misljenje,na stav o uredjivackoj politici televizija a i o nivou obrazovanja nase dece,a mislim da nista posebno strasno nisam ni rekla.
Odakle su nekadašnji i sadašnji mladi crpeli znanje, vidimo po tome kakvu su seriju
izabrali da gledaju.
Sve što mogu da učinim po ovom pitanju, jeste da seriju ne gledam.
Večnost je čista sadašnjost.
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.
stav je u redu..generalno,ja shvatih da ti je poruka da ne osudjujemo nesto sto nismo videli..vise mi je zasmetala zanimljivost,jer za nju,bar kod mene,nema osnova...a ljudi biraju iz ponude,nema bolje ponude pa je i izbor kakav jeste,saren..
Svako od nas ima svoje nedjeljivo pravo..da uzme daljinski u ruku i time završi bilo kakvu dilemu.
Ali,poenta nije u individui i stavu pojedinca.U pitanju je,bar sam ja tako shvatila uvodni post,cjelokupna niskobudžetna produkcija sa jednog te istog geografskog područja ..jedna turska serija,pa dvije..pa do dvjesta..trista..dokle? Treba li da nam uvedu u obrazovanje turski jezik kao obavezni..
Nisu problem oni koji kupuju te serije,već oni koji ih konzumiraju.
ae predjemo na kineske serije...
a daljinski ne radi, tako da moram uloziti napor i da prebacim kanal...
pod uslovom da je ukljucen tv...
odavno nas program nije zaluzio da se uopste trose oci na njega....
izvinjavam se zbog spama
plotarius transpareticus
sve je počelo da me šokira još davnih devedesetih kad je počela da se prikazuje ''kasandra''. nisam mogla da verujem da neki ljudi, koje ipak i dan danas poštujem, grozničavo gledaju tu seriju. bilo mi je nehvatljivo.
sećam se, za vreme bombardovanja, kada je bila urušena tadašnja zgrada ceka, iz koje je emitovama ''pink'' tv i tadašnja aktuelna serija ''esmeralda'', ljudi su bili ucveljeni što ne mogu da nastave da gledaju nove epizode
zbog opštenarodne žalosti, kada je obnovljeno emitovanje - pustili su ''esmeraldu'' od početka i je bio kao neki dokaz ''koliko smo jaki''
ta vrsta gluposti me je tad zaprepastila toliko da me ovo sad sa turskim serijama i ne dotiče toliko.
Dobro nije Sulejman Velicanstveni isto sto i Hitler.
Stavise, iznenadilo me je to sto ce se davati takva (turska) serija, racunala sam da ce biti istorijska (ne zbog sebe, nego zbog mame koja to gleda, da bar nesto nauci). Medjutim, koliko sam shvatila i to je sapunica, cula sam da ima nekog harema i sentimentalnog ljubakanja. Tako da je i ta nada otpala.
Ja licno ni Kasandru nisam gledala niti me zanimaju sapunice ni spanske ni turske i licno bih ih sve zabranila jer zaglupljuju narod .
i kara mustafa
Ko nije probao urmašicu taj ne zna šta je slatko
Gledam sad neki film na prvoj i kase završio film kaže mi onaj turčin što glumi Sulejmana
''Vi gledate prvu''
Majketi..
a el nije reko "prvu srpsku"?
Oh you may not think I'm pretty,
But don't judge on what you see,
I'll eat myself if you can find
A better meal than me
nije.. srpsku je izostavio... to mu teška reč, nije još naučio..
a i što bi..
Ja ne gledam tu seriju, ali ne osuđujem one koji gledaju. Sve je stvar izbora. Lično mislim da je Prva Srpska TV otkupila sve te serije za koje su gledaoci glasali, i da će posle "Sulejmana Veličanstvenog" emitovati redom sve serije.
Što se tiče programske šeme RTS-a, koliko nas plaća ili ne plaća TV pretplatu? Za razliku od Pinka i Prve Srpske TV, RTS ima najmanje reklama. Pretplatu skoro niko ne plaća, a od budžeta koji možda dobijaju od države, ne mogu da snimaju nove, kvalitetne obrazovane emisije i nemaju novca za serije. Ovo nije odbrana RTS-a, već činjenica.
Na tom RTS-u nisu nam valjali Komrakov, pa Crkvenjakov, pa sada Tijanić, neće nam valjati ni neko peti posle Tijanićevog mandata.
Stvoren je nepisani i neverovatni bojkot te televizije, i onda je normalno da se ljudi okreću ka španskim, turskim, grčkim i ostalim sapunicama, ka TV Prvoj i Pinku.
I ponavljam, nemam ništa protiv ove serije iz naslova teme. Gledam na RTS-u "Kvadraturu kruga" i još neke dobre emisije, Animal Planet i mnoštvo kablovskih TV stanica, ali nisam rob televizijskog programa. Više volim da čitam, ili evo da pišem po forumima, ili da pretražujem na netu ono šta me zanima.
Sorry na offu i na dugom odgovoru.
"Igram, pevam, lako mi je, niko ne zna kako mi je.."
baš je dobar odgovor. ok je
natrcim veceras na seriju, na 1. televiziji.
sujelman velicanstveni.
upravo napada beograd..sa strasnim pogledom, dok nebo iznad nejga seva, on vice..na nevernike..
misim, ljudi..braco..sestre..
dal smo toliki debili, da gledamo kako neko glorifikuje porobljavanje nase zemlje..
koliko nisko jedan narod moze pasti?