Kakav trag pokušavate da ostavite? Šta mislite, šta će o vama govoriti
kada vas više ne bude ovde?
Kakav trag pokušavate da ostavite? Šta mislite, šta će o vama govoriti
kada vas više ne bude ovde?
Večnost je čista sadašnjost.
verovatno ću čudno da zvučim, ali bih volela da me niko ne pamti. ni po čemu...jednog dana će tako i biti.
где си пошла с крмељиве очи
siguran sam da cu im biti u mislima vrlo skoro gde ce se sa gorcinom setom i tugom secati svega vezano za mene... nadam se najvise humora od koga ce se mozda ponekad i nasmejati...
Nadam se da ce me pamtiti po dobroti i pravdi.
Ma sta ima da me pamte kad je i njihov vek kratak.
Ili sto bi rekao Zeljko bebek, pamtite me po pesmama mojim (dakle po delima).
A dedu si preskocila.
Ja pradedu uopste ne pamtim.
Znas ko ce da te pamti, onaj kome si nesto znacila kad taj odapne papke dzaba da te iko drugi pamti osim ako nisi neki genije, knjizevnik, naucnik itd...ako si nesto za covecanstvo ostavila.
Nisam preskocila dedu, i njega pamtim , ali pradedu svi pamte, i oni koji mi nisu familija.
Stvorio je mnogo toga.
A znam i za babe i prababe kojenisam ni videla jer su umrle pre nego sto sam se rodila, ali tacno znam kakve su bile i da li sam nasledila nesto od njih, iz prica.
Pa ti imas slavne pretke.
O tome i kazem, stvorio ti pradeda mnogo toga, a cega?
Pises?
Lepo, mislis da ce to ostaviti traga?
Meni je vrlo bitno da me pamte, jer dzaba si ziveo ako te ne pamte.
pamcenje je kratko, a vreme dugo..
i ako me neko bude pamtio, to ce biti kratko, koliko njihovo vreme traje..
nemam potrebu da me pamte..
znam sigurno da ce neki ljudi, koje volim, i koji mene vole, da nose u sebi secanje na mene, koje ce ponekad da se javi kao blesak..na neki osmeh, ili neki zagrljaj, ili tek kao blesak neceg dragog i vedrog..
tako bih volela da me pamte moji prijatelji, i deca..
a oni drugi..pa bas mi je svejedno..
Mene neka pamte bar do praunuka po dobru, "bicu srecna".
Naravno, to podrazumeva da i u zivotu budem dobra prema njima.
Ih, tako mi svejedno po čemu će me neko pamtiti kad me više ne bude. Trudim se da ljudima koje volim, dok sam ovde, pružim ljubav, smeh i sve što je u mojoj moći, a kad me nema onda me neeema
Oh you may not think I'm pretty,
But don't judge on what you see,
I'll eat myself if you can find
A better meal than me
Pamtimo li mi nekog i po cemu?...hteli ili ne...nemojte reci da ne pamtite...svako ko to kaze ne govori iskreno....a cinjenica je i da svako od nas ,nacinom zivljenja i sledom nekih kodeksa zivota zelimo da ostavimo nekakav trag za sobom...svako ko nema ni iole takav poriv u sebi ili je neiskren ili nije u stanju da iznivelise stepen zeljenog i ostvarenog te odbija da razmislja na takav nacin o sebi....Rezimirajte stanje do sada i sta je to sto je vas trag koji ce ostati za vama....
p.s.odlicna tema!!!
Život nije samo topla plima.
I kada te nema - treba da te ima...