:raz_114:
btw, to "brate" ne koristim ni u ludilu, sem što mi se na forumu nekad omakne..a bre govorim stalno...
:raz_114:
btw, to "brate" ne koristim ni u ludilu, sem što mi se na forumu nekad omakne..a bre govorim stalno...
Oh you may not think I'm pretty,
But don't judge on what you see,
I'll eat myself if you can find
A better meal than me
nama je mama govorila da ''bre'' znači ''budala'' od tada kao pazim...ali se omakne.
где си пошла с крмељиве очи
meni to 'bre' skroz ruzno zvuci... kad kaze tako neko nekom 'BRE' to mi u istoj ravni kao kad kazu - 'lazes', 'ne lupaj', 'glupane', 'budalo'... a to cesto od ljudi moze da se cuje... i nema veze ako je receno kroz neko kao zezanje, i dalje je neprikladno i nije nacin na koji neko treba da se obraca nekoj drugoj osobi... pravo znacenje nemam pojma sta je, al' mi je ostalo urezano u secanje da mi je neko nekad rek'o da je to skracenica od 'djubre'... pa mozda zato i shvatam to kao nesto lose...
rile_laki_oblak - zato sto je preporucen od strane 4 od 5 strucnjaka za razbibrigu..
meni to ne zvuči ružno...
više mi kao, recimo, naglašavanje
Rece malopre nas preCednik Boki Pobedili smo ih i opet cemo da ih pobedimo BRE!!!
ako kaže precednik onda mora da valja
Oh you may not think I'm pretty,
But don't judge on what you see,
I'll eat myself if you can find
A better meal than me
zavisi u kom se kontekstu izgovori... ako kazes "sta si bre mislio kad si to radio?" moze biti ljutito, ili "pa gde si bre! sto godina te nisam videla!" naglasava radost zbog ponovnog susreta i tako dalje da ne nabrajam... a kod nas je bas ukorenjeno, meni ne smeta uopste, niti vidim ista lose u tome kada se koristi...
I kada vas gadjaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koracajte, istrpite svaku nedacu i uspeh je neminovan. Onda cete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas ce velicati, govoreci da su oni zasluzni za vas uspeh. Oprostite i sazalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.
dok nisam pročitala ovaj kojicim post, mislila sam da ne znači ništa
a ovo da je skraćenica od đubre, ima logike