Krećemo tako što svako zada novih 5 reči na osnovu kojih će neko napisati priču i potom zadati nove reči, na koje se nadovezuje neko drugi, sastavi svoju priču i ostavlja nove reči... i tako dalje...i tako dalje...
Cilj je da se dobro zabavimo, budemo kreativni i da na kraju možda sve to lepo smestimo u jednu zajedničku knjigu...
Ovo je bila moja prva priča sastavljena od zadatih reči, pa bih volela da njom i počnemo...
…zvuk noći koja je tiho vodila ljubav sa prostranom ravnicom trudio se da probudi moju ruku koja je utonula u san, ispustivši olovku na tek uglačani drveni pod, umorna od uredno ispisanih vapaja... Na stolu je i dalje stajala Njegova fotografija… nikada lepša… nikada dalja… Još uvek nerazbuđena, zbunjena i sa tračkom nade, ustala sam, lagano podigavši fenjer i izašla u mrak… usamljeno drvo je stidno razmenjivalo svoje tajne sa mladom mesečinom… I to drvo…i stidljivi mesec…ma i svaka travka je znala da se On više nikada neće vratiti u ravnicu… Samo ja to još uvek nisam želela da priznam…
Pobegla sam nazad, podigla olovku, privila fotografiju na grudi i zamolila fenjer da makar samo još jednom nežno iscrta Njegov lik na zidu…
Novih 5 reči:
jutro
pitanje
mačak
tanjir
točak