Sta mislite kako nastaje karakter? Uticu li na njegovu izgradnju porodica, vaspitanje, drustvene norme ili ga nosimo u genima? Moze li karakter da odredi nasu sudbinu?
Sta mislite kako nastaje karakter? Uticu li na njegovu izgradnju porodica, vaspitanje, drustvene norme ili ga nosimo u genima? Moze li karakter da odredi nasu sudbinu?
I kada vas gadjaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koracajte, istrpite svaku nedacu i uspeh je neminovan. Onda cete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas ce velicati, govoreci da su oni zasluzni za vas uspeh. Oprostite i sazalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.
sve sto si navela se racuna.
problem je , ako je vaspitanjem usadjeno jedno, a priroda je drugacija..onda dolazi do sukoba unutar licnosti...
karakter nije genetski predodredjen..genetski je predodredjen temperament, inteligencija, lepota..
karakter se gradi. ceo zivot.
if you open your mind too much your brain will fall out
U jednom periodu sam verovala da se rađamo kao prazni fajlovi i da
na formiranje karaktera utiče pre svega porodica a kasnije i šira
društvena zajednica.
E onda su me neka razmišljanja dovela do zaključka da nas je naš
karakter i doveo tu gde jesmo. Odredio našu sudbinu? Pa dobro, ako
će tako biti razumljivije, neka ta reč bude i sudbina. Sreća po nas te
je karakter moguće menjati, tako da nam ni sudbina nije zapečaćena.
Kakvi god da smo se rodili imamo ogromnu šansu da sa svojim životom
napravimo ono što želimo, a ne što nam se čini da moramo.
Večnost je čista sadašnjost.
A jel položaj zvezda u trenutku rođenja određuje karakter?
nikako, samo ga definise
I kada vas gadjaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koracajte, istrpite svaku nedacu i uspeh je neminovan. Onda cete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas ce velicati, govoreci da su oni zasluzni za vas uspeh. Oprostite i sazalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.
ja mislim da ne... mada... hm
karakter odredjuju okruzenje i gen,recimo ako neko zivi sa roditeljima trebalo bi da odrasta u boljeg coveka.. ali ako ta porodica ne funkcionise, ako su unutar nje svadje, onda je situacija drugacija..
A jesmo li mi naš karakter ili postojimo mi i naš karakter?