Šta je distanciranost?
Za koju osobu kažemo da je na distanci?
Da li je distanca nešto pozitivno ili negativno?
Zbog čega se neke osobe distanciraju?
Šta je distanciranost?
Za koju osobu kažemo da je na distanci?
Da li je distanca nešto pozitivno ili negativno?
Zbog čega se neke osobe distanciraju?
Pa ne znam Sago.. eto ja ti kažem a ti nećeš da se desiraš,
odnosno distanciraš se..
valjda da se zaštitimo..
Večnost je čista sadašnjost.
Nije istina Kojice..eve ga...
Pa da se zaštitimo dabome...
Ali i da sačekamo malo, da vidimo ko je kakav, pa da znamo kako da se postavimo...tako nekako...
Udaljenost, fizička, emotivna....itd.
Za onu koja nam ne dozvoljava da joj se na određen način približimo.
Zavisi, pozitivna je ako se održava da bi se određenim lošim osobama onemogućio pristup.
Negativna je ako je stalno prisutna ili je prisutna u komunikaciji, jer na taj način onemogućava osobu koja je nepravilno koristi da se razvija.
Zavisi od osobe do osobe, svima je zajedničko da ne žele da dozvole nekoj osobi pristup nekom delu svoga života.
Homo homini lupus est.
The others have failed - Learn from them but do not follow
Evo ovaj Moon je školski primer osobe koja se distancira.
OK, ali kako neka osoba da shvati da je distancirana previše, odnosno da je negativno distancirana. Osoba koja sebe drži na odstojanjnu u odnosu na okolinu, nije možda svesna da je do te mere ''ograđena''.
Kada je neko na distanci, on štiti sebe, ali može se desiti da je već imao neko loše iskustvo koje nije prevazišao, pa se iz tog straha ograđuje od svih...
Kada shvati da joj je život šabloniziran, do te mere, da se sve uklapa samo u sistem distanciranja, tačnije da ništa što se ne uklapa u taj prihvaćeni sistem ponašanja, tačnije života, ne prolazi kod te osobe.
Može se desiti i da je osoba imala loše iskustvo i da ga je odavno prevazišla, ali jednostavno ne želi da dozvoli ni najmanju mogućnost bilo kakve reprize istoga ili sličnoga događaja, pa koristi održavanje distance na tom životnom polju.
Homo homini lupus est.
The others have failed - Learn from them but do not follow
Ne slažem se sa ovim.
Osoba koja se distacnira štiti sebe i obično je veliki analitičar, dobro razmišlja kako i koga ''propustiti'' u neki svoj svet. Ali to ne znači da će u taj svet propustiti isti tip ljudi, već sve one za koje smatra da od njih ne preti neka neprijatnost ili razočaranje..
Sa osvim se slažem...
Moon..
Pa ne znam Sago.. ja smorih sa egom na svakoj temi.. al šta ću kad je
u sve umešan..
Svi smo mi ograđeni onim što jesmo. Granice između svakoga od nas postoje, hteli
mi to ili ne. Precizno se zna ko je ko. I onda smo u tim svojim granicama razvili
svoj način razmišljanja koji nas više ili manje udaljava od drugih. Možda neko i
ne želi da se distancira, ali jednostavno imamo osećaj da nam je dalek.
Jesi bila malo.. dok te nismo pokvarili...
Biti na distanci moze imati i svoje dobre strane, recimo u poslovnom svetu mnogo su laksi i cistiji odnosi upravo na distanci. Mi smo navikli na 'pajtanje' pa posle ne mozemo da se tuzimo ko ljudi.
U emotivnom smislu svi mi imamo svoje mehanizme odbrane i nevidljive zidove na koje neko zakuca pa ga pustimo, neko ne mora ni da kuca.
...I've been putting out fire with gasoline
Ma i kad pustis, Sago, pogresis, padnes...ustanes, otreses suknju i nastavis dalje. Sve je to zivot. Kad si mnogo distanciran nekad ne cujes kucanje.
Provereno.
...I've been putting out fire with gasoline