nije vam palo na pamet da su takve rođene i da se ništa loše nije desilo da bi ih nateralo da budu konstantno na oprezu?
niti išta dovoljno lepo da bi prišle korak bliže, ili pustile nekoga?
a?
korisna je osobina za držati sebe van domašaja budala.
negativna je kada je pokretač strah od zbližavanja, vezivanja, npr... a možda i nije...
Naravno, uvek ima osoba koje se kao takve rode, ali je mnogo češći slučaj, da je osoba distancirana zbog nekog negativnog iskustva....Bar je to moje mišljenje...
ko je pao, padu je bio sklon.
ko se distancira, distanci je bio sklon
svima se desavaju losa iskustva.
neki se posle njih otresu i idu dalje
neki se distanciraju
neki se rode distancirani
jes da su na tabli samo crna i bela polja, ali ima milion mogucih poteza..![]()
if you open your mind too much your brain will fall out
to je neprirodno ako je zbog iskustva... možeš neko vreme da budeš distancira, možeš ponekad i biraš sa kim ćeš napraviti distancu... ali kad će te zadesiti i šta i kakvo će biti iskustvo, ne vrede ni bodljikave ograde, ni bedemi... tako da su to budale za moj pojam.
ja imam problem da otklonim urođenu distancu.
Kad mi neko otpadne od srca distanciram se skroz, u medjuljudskim odnosima sam pre rezervisan nego distanciran ali mogu kad mislim da treba da pustim da mi se neko priblizi.
Deca se inate.
ne, nego budale.
Homo homini lupus est.
The others have failed - Learn from them but do not follow
Distanca je ponekad neophodna.Ja lično,nikad ne bih mogla da obavljam svoj posao da nisam na distanci sa svima-ne tražim da me vole,ali tražim da me poštuju-kao i ja njih.Privatno,nisam na distanci samo sa nekolicinom prijatelja.Ostalo-neće da može....Nije to zaštita sebe,nego omogućavanje sebi da racionalno donosim odluke i ne vezujem emocije sa razumom.Kad bolje razmislim...više štitim njih...
Nemoj provoditi vreme sa nekim kome nije stalo da ga provodi sa tobom.