dobro rekla sam da sam kupila jedan par , obicno kupim tri cetiri para u sezoni ( pa ih krijem) evo kupicu jos jedan koliko sutra da se ne bi odricala najvece strasti
![]()
Ciji potpis?
eto vidish, to je to..
neko pod odricanjem smatra to sto ne ide u pariz, neko sto ne kupi treci par cipela..
pre bilo kakve diskusije, trebalo bi prvo razjasniti osnovne pojmove))
if you open your mind too much your brain will fall out
to sam i htela da predlozim ....nekako se ne slazete s terminom "odricanje" ... pa promenite ispravnim terminom
i da, primerima bi najbolje objasnili , babsi je lepo rekla , drago joj je da je udovoljila cerki, ali joj krivo zbog nje ( i ja se tako osecam i ucinim sve da imam i za to i za to ) ... ko moze i to i to svaka cast , ali kako bi vi nazvali to sto ona nije otisla kozmeticaru ako nije odricanje ...
Ciji potpis?
problem je kada dete oseti, ne morate da mu kažete, da se nešto žrtvuje radi njih. a to nešto nema veze sa finansijama.
kada mu kažete da ostajete u braku sa tatom zbog njega, kada mu kažete da se patite na poslu zbog njga, kada skonta ovom naopako nametnutom logikom da je krivo za vaše odricanje, ili žrtvu.
ne da to radite iz ljubavi, već zato što morate. a ono će sa tim osećajem krivice živieti čitav život. da li zato što ste se 'radi njega' razveli, pa vam je teško... ili zato što ste 'radi njega' u braku, pa trpite. i 100% sam sigurna da će i ono istu grešku da napravi.
a kada nekog voliš, tu nema žrtvovanja, znaju se prioriteti (ne čitaj obaveze ako ne moraš)... to je uvek ono do čega ti je najviše stalo. ne vezujem se emotivno za cipele.
teško je, a samo neko ko nema decu može da banalizuje do te mere da neispavanost svodi pod 'žrtvovanje'.
pa znas kako, ne odem ni ja kozmeticaru, pa ne mislim da je to odricanje zbog dece, vec mislim da je moja nespososbnost da zaradim dovoljno love da pokrijem sve rupe..
moja je duznost da se brinem o njima, bre. nije to nikakva zrtva, vec prirodni poredak stvari..instikt. moja potreba.
a sta su stvarne potrebe, sta vestacke, to je vec druga tema..
nisam mislila ni na koga psebno, prosto postoji život pre i posle dece, videćeš kada ih budeš imala. ogromna je razlika u načinu razmišljanja.
ne mora niko ni da ti kaže, ne nazivam takve stvari 'žrtvovanjem'. ništa što se učini za dete nije žrtva. jer ako jeste, to je dete samo još jedna u nizu obaveza. a nije tako.
ne kažem ni da je lako, ali decu voliš i pružaš im maximum od onoga što imaš.
voliš ih više od sebe.
Odricem se ove teme![]()
sad moram, paron hoću, da dam detetu da igra igricu.. pa ću možda dođem posle.
ako uspem da se smirim...![]()
uspavaj !!!!!![]()
Ciji potpis?
idem da im kupim pivo...![]()
Ja nisam kompetentan da pisem na ovoj temi jer nemam dece, ustvari sumnjam da je jedno moje ali nisam siguran.
A plus nisi ni žesko..![]()
Večnost je čista sadašnjost.
i, jel se danas neko neceg odrekao?![]()
ja bih da se odreknem cigareta, al' mi nikako ne polazi za rukom![]()
I kada vas gadjaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koracajte, istrpite svaku nedacu i uspeh je neminovan. Onda cete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas ce velicati, govoreci da su oni zasluzni za vas uspeh. Oprostite i sazalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.