Vlasnik glasa je takođe žena ili muškarac, pa se i to oporezuje, a takođe potiče iz ljudskog tela...Nema to nikakve veze.
Kada bih ja pravila poreski sistem za prostituciju, navela bih taj deo kao ''sexualne i erotske'' usluge i za početak odredila paušal. Od veličine objekta bi zavisilo koliko bi taj paušal iznosio. Morale bi da se prijave zaposlene prostitutke ...da im osnov bude minimalac...itd.
Međutim, kako će država takvu uslugu da oporezuje, kada gomila trgovaca ili sitnih privatnika ne prijavljuju zaposlene. Baš će tamo neko, a taj neko ko je ''boss za prostituciju'' nije običan svet.... baš će on da prijavi regularno sve.
Da bi se prostitucija uvela kao regularna kategorija, treba pre svega da postoji pravi kontrolni sistem, zakonska regulativa koja je primenjiva, pa tek posle da se uvede legalizacija.
Mislim da naša država za sve to nije spremna.
Ne, ti nećeš da pitaš unuke, nego ih učiš od malena noramama ponašanja..i šta je dobro i loše u životu. Ona može poželeti biti i gogo igračica, grand pevačica i mnogo toga što na TV-u može delovati skupo i glamurozno, ali deca se uče od malena..
Da li bi mi se gadile te pare koje se slivaju od prostitutki u budžet? Ne...Znam ljude koji su na mašinama izgubili noge i ruke, pa i život, a i njihove naznojene pare koje su zasnovane na gorkoj muci, su se takođe slile u budžet..I ne samo takav novac, već i drugi ''prljav''...pa živimo i dalje...
Jedna stvar je logika stvari koju bi trebao da sledi sistem, druga stvar je logika države koja je posebna i niikada se ne poklapa sa logikom društva koju ta država predstavlja. Itekako ima veze, tako država može i dete da oporezuje i ono je "proizvod" i to u koji država "ulaže" od obrazovanja pa na dalje, ako tako stvari postavimo.
Ti bi to po Kiparskom off-shore sistemu znači, prošlo bi ti to, sigurno.
Lako se oporezuje kada jedne legalne prostitutke počnu same da prijavljuju one nelegalne koje im preuzimaju posao, same čiste svoje redove.
Malo bi ih bilo koje bi smele da se pojave, a da nisu registrovane, vrlo malo.
Ma najbolje je da kažemo da to ne postoji, a to što Mica iz prizemlja radi u tri smene, nema veze![]()
Homo homini lupus est.
The others have failed - Learn from them but do not follow