Prvobitno napisano od
Moonster
Po nekoj mojo logici stvari stoje otprilike, manje više ovako...
Država ima pravo da naplati porez na bilo koju vrstu usluge koja se odvija na njenoj teritoriji, izuzimam sada ugovore o dvostrukom (ne)oporezivanju,
ali ako oporezuje takvu vrstu usluge, gde država nije ni na jedan način doprinela takvoj usluzi, dakle nije stvorila radno okruženje, nije ništa napravila,ništa uložila, na taj način država polaže pravo na samog čoveka, nebitno sada o kome se radi.
Jer po meni nije logično da se oporezuje ono što je nastalo takvom vrstom trgovine, po meni je to nekako preveliko zadiranje u na neki način privatnost, znam da glupo zvuči kada se to uzme u kontekstu sa prostitucijom, ali vlasnik tela prostitutke je sama prostitutka i niko nema pravo da oporezuje ono što je nastalo kao proizvod usluge koju je pružila na taj način.
U protivnom dolazimo do situacije da na neki način, pravo na telo prostitutke polaže sama država, što nikako nije ok...
Pa i ovo što kažeš za pevačice, dobrim delom je ok, ako izuzmemo CD-e, DVD-e i druge prenosne medije na koje one prenose snimak svoje pesme koji dalje prodaju, nastup uživo ne bi trebao da bude predmetom poreza, odnosno njena zarada nastala na taj način, jer u pitanju je njen glas i direktan kontakt sa publikom koja je došla nju da čuje, tako da u tom slučaju isto bi pravilo trebalo da se primeni....
Samo, nema države koja će se ikada odreći poreza....