Zanimljiva tema.
Što se tiče ove devojčice, nemam decu, ali sam tetka, i znam kako se današnji klinci mnogo razlikuju od moje generacije.
Sestrić -13 godina plaši se narkomana iz naselja, i ne voli dim cigarete, i kaže da nikada ne bi probao cigaretu. Ima nalog na FB-u, i tamo uglavnom igra igrice. Njegova mlađa sestra na FB-u četuje sa drugaricama i eksperimentiše sa nekom foto aplikacijom.
Sestra kontroliše njihove naloge, zet takođe, i ja..znamo njihove lozinke i važno je što se u RL-u tačno zna s kim se druže.
Ova mala je očigledno puna mašte, ili ima problema. Dečija psiha je vrlo kompleksna.
A što se tiče lažnog predstavljanja odraslih, znam za slučaj da je devojka ukrala sa jednog foruma fotografije i postavljala ih na drugim forumima i sajtovima kao svoje, i lažno se predstavljala i klonirala xy puta.
To postoji na netu. Postoji možda i u životu, mada lično nikada nisam srela osobu koja mi se lažno predstavlja-u RL-u.
U RL-u je lakše otkriti kad neko laže, krije o sebi nešto, na netu je to teško jer ipak je ovo samo virtualni svet i svi smo skriveni iza monitora.
Teže prepoznam na netu kada neko laže ili ima dupli nik, jedino to nije bio slučaj sa devojkom koja je ukrala fotke.
O sebi pričam sa onima sa kojima uspostavim tokom godina neku komunikaciju i van foruma npr, preko mejlova, i imala sam priliku da upoznam možda desetak osoba sa neta, sa nekima sam i danas prijatelj i povremeno se viđamo na kafi, sa nekima je bolji kontakt nemoguć jer žive daleko, van Srbije..ali sve zavisi i od osobe. Ne možemo sa svima da budemo otvoreni i bliski, to je isto kao i u RL.
"Igram, pevam, lako mi je, niko ne zna kako mi je.."