Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... ZadnjaZadnja
Pokazuje rezultate 21 do 40 od 85

Tema: Šta je vernost ?

Registrovani Član
    Raisa avatar
    Status : Raisa je odsutan
    Registrovan : Mar 2011
    Pol:
    Lokacija : Jer noc je ceo moj svet i ovaj grad vec znam napamet

Početno Re: Šta je vernost ?

Citiraj Prvobitno napisano od Adio Vidi poruku
    mana je ako kasni ili je zaboravan, ako je aljkav ili ako je lenj itd, ako ebava okolo to nije mana nego....sta znam kako da nazovem, ali to svakako nije mana i tu nema price o tome da ja treba nekog takvog da imam pored sebe, budalastina.
    ljudi raskidaju jer ne prihvataju mane drugih, izmedju ostalog
    ima.
    A sta ako si pored tog nekog srecnija nego ikad pre,ako ti je u svemu idealan,ako ti daje sve sto ti treba,ako imate veliku ljubav?

postoje dve vrste muskaraca

a ) oni koji ebavaju okolo
    b ) oni cija je priroda jednostavno takva. ovo je jako mali broj ljudi,imas i muskaraca i zena u ovoj kategoriji,ljudi koji mogu itekako da vole ali,jednostavno,priroda im nije takva da su verni. Fizicki. Opet ponavljam,jako je mali broj ovih. Tu je to ''mana''.

Vidis kako ljudi odmah se ogradjuju. Toboze kao prihvatili bi nekog bez obzira na sve ali,onda kad se ulog poveca i kad treba malo ozbiljnije stvari da prihvatis onda vecina ustruknu.

Za mene licno je ''mana'' to....ako nije fizicki veran. Koju ja,ako ga volim, ako on meni daje sve sto meni treba, cu prihvatiti. Nece biti naravno idealno ali, ponavljam,zene ( a i muskarci ) ne trebaju da se drze toga da je najveci iskaz ljubavi koju voljena osoba moze da da ta sto ne spava sa drugom. Ali uglavnom zene ne zele da budu sa takvim, a najveci razlog je jer te to potpuno ogoli,posebno ako ga volis,i treba se izboriti sa nesigurnoscu,jer nista ne boli zenu vise od saznanja da ona njemu nije fizicki jedina ( emotivno jeste,i zene ne vide koliko je to dragoceno i neprocenjivo,hebes to dal si nekom fizicki ''jedina'' to nista e dokazuje,pogotovo ne treba biti merilo za neku veliku ljubav sa njegove strane,ionako misli da hebe druge, muskarac je )

Ali isto tako ocekujem od njega moje mane da prihvati. ako ja pljackam banke, ocekujem od njega da ostane sa mnom bez obzira na tu moju ''manu''. Takvog sam shvatanja..da osobu koju volis,moras u celosti prihvatiti.

Ako on mene voli,i ja njega,ako se volimo,ako ima strasti,poverenja,sigurnosti,razumevanja, ako se pored njega osecam srecnije nego ikad pre,ako i ja njega upotpunjujem,ako smo jedno drugom najbolji prijatelji...hebes ti mene ako cu ja takvog muskarca i takvu vezu da bacim i propustim samo jer hebe druge,ne bih to sebi oprostila.
    Mis promesas son las culpables si te enamoraste de mi

panta rhei
    Adio avatar
    Status : Adio je odsutan
    Registrovan : Dec 2010
    Pol:
    Tekstova u blogu : 3

Citiraj Prvobitno napisano od Raisa Vidi poruku
    ima.
    A sta ako si pored tog nekog srecnija nego ikad pre,ako ti je u svemu idealan,ako ti daje sve sto ti treba,ako imate veliku ljubav?

b ) oni cija je priroda jednostavno takva. ovo je jako mali broj ljudi,imas i muskaraca i zena u ovoj kategoriji,ljudi koji mogu itekako da vole ali,jednostavno,priroda im nije takva da su verni. Fizicki. Opet ponavljam,jako je mali broj ovih. Tu je to ''mana''.

Vidis kako ljudi odmah se ogradjuju. Toboze kao prihvatili bi nekog bez obzira na sve ali,onda kad se ulog poveca i kad treba malo ozbiljnije stvari da prihvatis onda vecina ustruknu.

Za mene licno je ''mana'' to....ako nije fizicki veran. Koju ja,ako ga volim, ako on meni daje sve sto meni treba, cu prihvatiti. Nece biti naravno idealno ali, ponavljam,zene ( a i muskarci ) ne trebaju da se drze toga da je najveci iskaz ljubavi koju voljena osoba moze da da ta sto ne spava sa drugom. Ali uglavnom zene ne zele da budu sa takvim, a najveci razlog je jer te to potpuno ogoli,posebno ako ga volis,i treba se izboriti sa nesigurnoscu,jer nista ne boli zenu vise od saznanja da ona njemu nije fizicki jedina ( emotivno jeste,i zene ne vide koliko je to dragoceno i neprocenjivo,hebes to dal si nekom fizicki ''jedina'' to nista e dokazuje,pogotovo ne treba biti merilo za neku veliku ljubav sa njegove strane,ionako misli da hebe druge, muskarac je )

Ali isto tako ocekujem od njega moje mane da prihvati. ako ja pljackam banke, ocekujem od njega da ostane sa mnom bez obzira na tu moju ''manu''. Takvog sam shvatanja..da osobu koju volis,moras u celosti prihvatiti.

Ako on mene voli,i ja njega,ako se volimo,ako ima strasti,poverenja,sigurnosti,razumevanja, ako se pored njega osecam srecnije nego ikad pre,ako i ja njega upotpunjujem,ako smo jedno drugom najbolji prijatelji...hebes ti mene ako cu ja takvog muskarca i takvu vezu da bacim i propustim samo jer hebe druge,ne bih to sebi oprostila.
    nadam se da ne verujes u to sto pises
    emotivno i fizicki ne mozes vezati nikog za sebe
    ali sta je poenta braka i veze?
    ti srce moje nisi nista drugo no kao te sto ih on ebava, jer i njima daje isto sto i tebi, samo sto kod tebe ima sex kad mu se digne
    a kod njih povremenoi ako ima poverenja i postovanja, jedno pitanje za tebe
    el on dodje kod tebe uvece pa ti kaze, kao drug i istinski prijatelj "ebo sam jednu malu, znas kako je dobra"
    Potpisujem da dovoljno sam luda...Potpisujem i jos da dovoljno sam jaka...jedan manje vise hir...

Banovina
    Steppenwolf avatar
    Status : Steppenwolf je odsutan
    Registrovan : Jan 2012
    Pol:

Citiraj Prvobitno napisano od Raisa Vidi poruku
    ima.

Blabla, koliko filozofije da se prihvati neverstvo, ja sam srecna kazes, nije idealno ali ispunjava uslove, nema veze sto drugu zeli, ti se osecas srecno i dalje, blago tebi.
    Volite se i tu ima poverenja, o cemu lupas zeno?
    O tome da ima para pa mu se sve oprasta.
    Priznaj da si progutala ono sto se ne guta pa gledas sebi da ucinis prihvatljivim.

Registrovani Član
    Sagacity avatar
    Status : Sagacity je odsutan
    Registrovan : Nov 2011
    Pol:
    Tekstova u blogu : 9

Citiraj Prvobitno napisano od kojica Vidi poruku
    Ne znam kako vernost dovodite u vezu sa poverenjem..

Osim u slučaju ''ja sam verna samo zato što verujem da je i on meni veran''.
    jel to u pitanju..
    Pa ima i toga sigurno. Mnogi polaze od činjenice, da ako su oni verni da će i druga strana po sopstvenoj savesti biti verna takođe. Na taj način grade kod sebe sigurnost u tu osobu. Savest bi i trebala da bude jedna od kočnica. Ima i onih kojima je lakše da veruju da im je partner veran, čak i u onim situacijama kada postoji ozbiljna podloga za sumnju. Lakše im je tako da misle da im je partner i dalje veran. To je samo činjenica, koliko nevera može da zaboli i iznaleženje razloga da se odbaci svaka sumnja.
    Za mene je vernost povezana sa karakterom osobe...To je ono što je Man rekao, kada neko može al' neće....Za to treba biti karakteran...
    U životu možeš naleteti na mnogo izazova, ali prave ljubavi su retkost...treba ih čuvati i negovati....

Citiraj Prvobitno napisano od Adio Vidi poruku
    znam jednog druga, koji je tada bio sveze ozenjen, on je pricao da ima neku malu, zbog koje se kasnije malo nije razveo od zene
    kaze, prvo kod male na sex, pa kod druga da se istusira, pa sve najnormalnije sa zenom posle
    kaze, zenu nikad ni u kom smislu nije zapostavljao
    znaci da garancije nizasta nema
    Pa i nema...Evo ja sam prethodno i dala jedan takav primer...Ali da budem iskrena, mora bar negde da se oseti promena u ponašanju partnera...Jedno je ako mi osećamo da se nešto dešava kod partnera, (a nemoguće je da baš sve zamaskira), a mi i dalje verujemo da je veran, a drugo je ako ćemo mu odmah dati do znanja da nešto osećamo i suočiti se sa istinom...
    Ljudi ponekad beže od istine...
    S'druge strane, ja pod vernošću podrazumevam i duhovnu i fizičku vernost...Već sam u jednoj temi o tome pričala...Odvratan je osećaj, kada je neko fizički sa tobom, a kucka se ili mašta o drugoj osobi...Tu je nevernost teško dokazati, ali se može itekako osećati...

Negde je neko rekao...da je onaj koji dozvoljava prevaru, vrlo često i sam sklon tome...Ne mora da bude pravilo, ali ima pomalo istine u tome...

Registrovani Član
    причалица avatar
    Status : причалица je odsutan
    Registrovan : Jun 2009
    Pol:
    Tekstova u blogu : 38

Citiraj Prvobitno napisano od Sagacity Vidi poruku
    To je ono što je Man rekao, kada neko može al' neće....Za to treba biti karakteran...
    U životu možeš naleteti na mnogo izazova, ali prave ljubavi su retkost...treba ih čuvati i negovati....
    ne mora čovek (ili žena) samo iz ljubavi da bude verna....može ali neće - zbog eventualnih komplikacija, jer nikad u stvari ne znaš kako će da odreaguje ta neka druga strana...niti kako ćeš ipak ti tačno da se osećaš posle neverstva.
    mislim, ne bih vernost povezivala samo sa ljubavlju, ali bih sa karakterom.
    još jednom da kažem, osoba koja ''može ali neće'' jeste karakterna, ali ne mora da znači i da voli.
    где си пошла с крмељиве очи

Registrovani Član
    Sagacity avatar
    Pol:

Citiraj Prvobitno napisano od pričalica Vidi poruku
    još jednom da kažem, osoba koja ''može ali neće'' jeste karakterna, ali ne mora da znači i da voli.
    Slažem se sa tobom. Tu se verovatno radi o vernosti nekoj osobi iz poštovanja, ali i zbog onog što su imali...recimo...

Registrovani Član
    Moonster avatar
    Status : Moonster je odsutan
    Pol:

Govorili smo o svim vrstama prevara, a da li znamo šta je vernost?
    Kako svom partneru dokazujete vernost ?
    Kako vaš partner treba da se ponaša, da biste vi osetili njegovu vernost?
    Da li je vernost kao pojam za sve ista ili ona zavisi od osobe do osobe ?
    Da li je vernost ’’rastegljiva’’ kategorija, čije granice po potrebi ’’rastežemo’’ ?
    Vernost je kada kada si uz i za nekoga uvek, ali baš uvek, na svaki mogući način.
    Ne dokazujem, nemam šta da dokazujem, podrazumeva se u svim aspektima.
    Ako me dovoljno dobro poznaje, onda nema potrebe da nabrajamo, tačno zna šta kako i do koje granice može.
    Vernost kao pojam zavisi od shvatanja osobe, dakle promenjiva je od osobe do osobe.
    U principu ne, to je tačno definisana oblast kao i mnoge druge u životu, ali ljudi imaju potrebu da to prilagođavaju
    onako kako oni smatraju da treba, pa samim tim često "rastežu" taj pojam.
    Homo homini lupus est.
    The others have failed - Learn from them but do not follow

Registrovani Član
    Sagacity avatar
    Pol:

Citiraj Prvobitno napisano od Moonster Vidi poruku
    Vernost je kada kada si uz i za nekoga uvek, ali baš uvek, na svaki mogući način...
    Misliš,vernost je i u vatru i u vodu...sa osobom sa kojom si? Meni je to više odanost... Može neko biti uz neku osobu uvek, ali ne mora značiti da će mu ta osoba uvek biti i verna...

Registrovani Član
    Moonster avatar
    Pol:

Misliš,vernost je i u vatru i u vodu...sa osobom sa kojom si? Meni je to više odanost... Može neko biti uz neku osobu uvek, ali ne mora značiti da će mu ta osoba uvek biti i verna...
    Ne, naravno da ne mora da znači, obično tako i bude, neko je odan, veran,nazovi kako hoćeš, maksimalno i potpuno, a druga strana sve upropasti.
    Ništa novo, prastara priča
    Homo homini lupus est.

Banovina
    Steppenwolf avatar
    Pol:

Uvek neko za****, jbga.

Registrovani Član
    Sagacity avatar
    Pol:

Pa nije to pravilo. Uvek ima izuzetaka. Pa da je vernost toliko potcenjena kao što kažete, ljubav bi potpuno izgubila smisao...Bar ja tako mislim...

Registrovani Član
    Moonster avatar
    Pol:

Pa nije to pravilo. Uvek ima izuzetaka. Pa da je vernost toliko potcenjena kao što kažete, ljubav bi potpuno izgubila smisao...Bar ja tako mislim...
    Loše ti misliš da ti stari vuk kaže
    Al' to ide uz mladost, neiskustvo
    Homo homini lupus est.

Banovina
    Steppenwolf avatar
    Pol:

Nervira me pseca odanost, sutnes ga ko kera a on jos uvek slini za tobom.

Registrovani Član
    Sagacity avatar
    Pol:

Ne znam Moon tvoja iskustva, ali znam svoja...Nisam tu razočarana. Za mene vernost ima veliku vrednost. Polazim od svojih roditelja i od ljubavi koju oni imaju decenijama...a ni ja nemam loše iskustvo što se toga tiče...Valjda sam imala sreće...
    Ja uvek kažem, ako ja pogazim slučajno nečiju ljubav, ne treba nikada da mi oprosti, jer ni ja takve stvari ne praštam...
    Po meni , gaženje vernosti je poniženje ljubavi...

Registrovani Član
    Moonster avatar
    Pol:

Ne znam Moon tvoja iskustva, ali znam svoja...Nisam tu razočarana. Za mene vernost ima veliku vrednost. Polazim od svojih roditelja i od ljubavi koju oni imaju decenijama...a ni ja nemam loše iskustvo što se toga tiče...Valjda sam imala sreće...
    Ja uvek kažem, ako ja pogazim slučajno nečiju ljubav, ne treba nikada da mi oprosti, jer ni ja takve stvari ne praštam...
    Po meni , gaženje vernosti je poniženje ljubavi...
    Vernost u svakom pogledu je imperativ, ali mnogima nedostižan što najbolje govori o tim osobama, kakve su u suštini.
    Ne gazi se ljubav nikada slučajno, to se radi uvek i jedino namerno.
    Homo homini lupus est.

Banovina
    Steppenwolf avatar
    Pol:

A ti mislis u ljubavi preostaje mnogo dostojanstva?

Registrovani Član
    Sagacity avatar
    Pol:

Citiraj Prvobitno napisano od Moonster Vidi poruku
    Vernost u svakom pogledu je imperativ, ali mnogima nedostižan što najbolje govori o tim osobama, kakve su u suštini.
    Ne gazi se ljubav nikada slučajno, to se radi uvek i jedino namerno.
    Pa ja sam prethodno i rekla da je vernost povezana sa karakterom. priča je to isto lepo opisala...
    Pa kada se upustiš u nešto i pored toga što već imaš nekog kraj sebe, sigurno da je namerno..Slučajno se može sresti druga osoba i slučajno se možeš pokrenuti zbog nje, ali ono ''možeš ali nećeš'', bi trebalo da se aktivira u tom trenutku...a i savest..

Citiraj Prvobitno napisano od Steppenwolf Vidi poruku
    A ti mislis u ljubavi preostaje mnogo dostojanstva?
    Iz mog ugla gledajući, mislim da ostaje..ako je ljubav prava... Za ostale ne znam šta misle...

Registrovani Član
    Moonster avatar
    Pol:

Pa ja sam prethodno i rekla da je vernost povezana sa karakterom. priča je to isto lepo opisala...
    Pa kada se upustiš u nešto i pored toga što već imaš nekog kraj sebe, sigurno da je namerno..Slučajno se može sresti druga osoba i slučajno se možeš pokrenuti zbog nje, ali ono ''možeš ali nećeš'', bi trebalo da se aktivira u tom trenutku...a i savest..
    Bold, ne, ne može se slučajno sresti neko zbog koga se pokreneš, ne ide to tako
    Al' da se ne vraćamo na priču o ljubavi i "ljubavi" da ne bude gore nego prošli put....
    Homo homini lupus est.

Banovina
    Steppenwolf avatar
    Pol:

Moze se sresti i slucajno.
    Al se odmah prepozna.

Registrovani Član
    Sagacity avatar
    Pol:

Da, može se sresti slučajno..Izazov je uvek prisutan. Samo je pitanje, da li ćeš ga prihvatiti ili ne...

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... ZadnjaZadnja

Slične teme

1. Pseća vernost
    Od Пркос u forumu Kućni ljubimci
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 28-10-2015, 14:12

Članovi koji su pročitali ovu temu: 0

There are no members to list at the moment.

Oznake za ovu temu

Dozvole

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete slati odgovore
  • Ne možete postavljati priloge
  • Ne možete izmeniti svoju poruku
  •