kasnije je na red dosao Dungeon Siege 1&2 (3 jos uvek nisam igrao)
When you have to shoot,shoot,don't talk...
When you have to shoot,shoot,don't talk...
RPG mi je uz strategije oduvek bio omiljeni žanr. Sećam se, prvi RPG koji sam u životu odigrao, bio je Final Fantasy 8 na PlayStation-u. Ta igra je nešto posebno, savršenstvo u svakom smislu... sistem borbi, sjajna priča, enormna dužina... sećam se da mi je prvi put trebalo ukupno oko 100 sati da kompletiram igru. U igri postoji gomila sporednih misija i mini igara, te je za potpuno prelaženje potrebno oko 200 sati. Ta igra je bila i ostala nešto posebno za mene. Squall Lionheart je sa svojim avanturama usadio u mene afinitet prema RPG žanru.
Osim FF8, odigrao sam još mnogo toga što spada u RPG... nabrojao bih samo neke igre koje bih bezrezervno preporučio svakome ko voli ovaj tip igara. Evo nekih mojih preporuka po platformama...
Playstation (PSX): Final fantasy VII, Final fantasy VIII, Final fantasy IX, Chrono cross, Parasite Eve, Parasite Eve 2, Xenogears
PlayStation 2 (PS2): Final fantasy X, Final fantasy X-2, Final fantasy XII, Shadow hearts (Ceo serijal), Shin megami tensei (Ceo serijal)
PlayStation Portable (PSP): Final fantasy 7: Crisis core, Brave story: New traveler, Star ocean (Ceo serijal)
Računar (PC): Elder scrolls: Morrowind, Elder scrolls: Oblivion, Elder scrolls: Skyrim, Dragon age origins, Gothic 3, Fallout 3, Mass effect (Ceo serijal), Vampire: The Masquerade
Eto to je neka moja lista preporuka, lista igara koje sam igrao i za koje iz prve ruke znam da su dobre. Sve u svemu, svaka od ovih igara poseduje neku specifičnu lepotu - neke su klasični RPG, neke spadaju u akcioni RPG, a sve zajedno su pravi biseri koje bi svaki ljubitelj RPG igara trebao da proba. Moji favoriti sa ove liste su FF8, Skyrim, Dragon age i Parasite eve 2.