Inače, kad jedva probuđen sretnem prvog čoveka na ulici, taj, da izviniš, na****.
Mislim na saradnike, ne na goste. Opsujem ga, a on mi kaže: „Pa ništa nisam uradio”,
a ja mu odgovorim: „Uradićeš.”
Kusturica
Inače, kad jedva probuđen sretnem prvog čoveka na ulici, taj, da izviniš, na****.
Mislim na saradnike, ne na goste. Opsujem ga, a on mi kaže: „Pa ništa nisam uradio”,
a ja mu odgovorim: „Uradićeš.”
Kusturica
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.
"Danas moram da kupim nešto protiv glavobolje... cipelice... ili tašnicu... ili nešto tome slično!"
Ne...nije on probudio zenu u meni ...
On je u meni probudio devojcicu i opet vratio onaj vragolasti sjaj u ocima kao kad sam imala 17 godina.
Sve sam zelela i sve sam mogla...Da bosa ponovo trcim po kisi ...da zagazim Tamis do iznad kolena ...zagrlim sva polja suncokreta i nocu placem na svojoj strani jastuka ,dozivajuci njegovo ime ....I sve to bez imalo grize savesti ili kajanja....
Njegovim ocima sam gledala svet,njegovom kozom osecala,njegov vazduh disala ! Mogla sam da placem i da se smejem u jednom istom trenutku ,da se popnem na oblake i rukama dodirnem nebo!
Volela sam ga ...samo nebo zna ,koliko sam ga volela...Bio mi je ljubav i radost i bol i ceznja i noc i dan i nesanica i san i jutro i danas...i ....a sutra ?? Ne...sutra postoji ili ne postoji ,to niko od nas ne zna ...Ne ...mi nismo imali sutra ....Sutra je pripadalo nekim drugim ljudima i zenama i sivim danima i laznim dodirima ....
Sada znam da je zivot sacinjen od trenutaka.Suvise je kratak da bi u njega stali svi prazni dani i sve izgubljene noci ...U zivotu mogu da stanu samo trenutci koji se pamte...isto toliko koliko mogu da stanu u srcu ...
To znamo svi mi koji zivimo ovaj zivot srcem....Najlepse stvari najkrace traju ali vecno zive zakopane u nasim srcima...I samo mislimo da malo zaboravimo a onda nas necije oci podsete i slucajni prolaznik i bluza u istoj boji kao njegova na fotografiji koju nam je ostavio....i u isti cas pogled nam se zazari i ruke drhte i srce lupa kao ludo....Od nekih ljubavi se nikada ne oporavimo .....
Mariana Al-Qunbar
Danas sam potvrdio onu staru,, čovek se uči dok je živ,, ispadoh glup ali naučih,najbliži te prodaju najjeftinije
Posle ljubavi ostaje rečenica: "Divno izgledaš, nisi se ništa promenila..." i "Javi se ponekad, još imaš moj broj telefona". Momo Kapor
Ako me prevariš jednom ti si kriv...ako me prevariš drugi put ja sam kriv
"Na bezbroj načina se može voditi ljubav fizički ali je zato duhovno vrlo skučen izbor. Obrnuto je proporcoinalan kvalitet doživljaja" --- nepoznati autor
"Jednom cu se probuditi i neces me vise boleti i nekog ce pozvati tvojim imenom a ja necu zadrhtati... Jednom ce zbog nase pesme drugi neko plakati.. Bice mi svejedno koje ti boje oci postaju kada se smejes ili o meni mislis... Jednom cu se probuditi i neces biti sve moje i necu biti sve tvoje... jednom cu se probuditi ali tada nece biti vise ni mene..."
"Kada jednom pristanete na manje od onog što zaslužujete, zaboravite koliko vredite.
A kada zaboravite koliko vredite, zaboravite i koliko zaslužujete."
Mesa Selimovic
"Kako su ljudi nesavrseni. U svemu. Ne mogu da zive sami, postoje samo kao jedna polovina. Drugu traze u zeni, u drugom covjeku, u lazi. Potrebna mi je ta druga polovina, a o njoj nista ne znam. Drugi covjek je zatvorena kutija i nista iz njega nece izaci ako to on ne zeli. Mi mozemo da stojimo pred tajnom danima, nista nam se nece otkriti. Nepotpuni smo a zatvoreni. Postali smo neprirodni, odvojili smo se od sebe kakvi smo bili nekad, ko zna kakvi, izgubili smo nevinost. Ljudi misle zlo jedan drugom. Trebali bi da se vratimo prirodi i njenoj cistoti. Postajao je neki filozof koji je to predlagao ljudima. Nisu ga poslusali."