пуњене паприке
пуњене паприке
upržila sataraš
imam još punjenih tikvica ,
tako da ni sutra neće biti kuvanja
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.
znaci danas dan za satarasi ja pravim sataras, verovali ili ne isto sampinjonima i to bas zbog price, kad mi je rekla da stavlja i pecurke u njega, kao da je biku mahnula crvenim maramcetom
bice jos i bareni krompir uz to, onako na kockice, i bataci i karabataci przeni
mozda supa iz kesice, ako se setim da dokupim kasnije
ma, ne treba ti supa uz sataraš, fajf....
где си пошла с крмељиве очи
napunila sam paprike i tikvice...sve u jednoj šerpi...6 paprika i 5 tikvica, onih okruglih![]()
boranija u koju sam ubacila malo paprike i paradajza, crnog luka, belog luka, lepo mirisi, i peceno pilece belo meso, obozavam ovakav rucak![]()
dogovorila sam se ćerkom da danas samo izroštiljamo kobasice, a ona će da napravi mešanu salatu...dodaćemo sir i to je to.
skuvaču krompir čorbicu, moja beba Laza to voli da ručka![]()
neću da kuvam ništa. maštaću o ručku moje drage ćerke.
spageti sa pastom Milaneze i puuuno parmezana![]()
napraviću mini grčku musaku kad se vratim s posla...samo za nas dve, da ne ostaje ništa za sutra...
corbast pasulj sa rebarcima, kupus salata
imam pripremljenu masu od piletine za ćufte, samo ću da izgrilujem povrće - patlidžan, tikvice, šargarepu, praziluk...paprike neću da grilujem, nego pravim salatu od njih.
imam nekog suvog mesa i dobre slanine, a juče sam kupila raštan na pijaci - tako da ćemo da krčkamo danas![]()
napraviću paprike u bešamel sosu i ispeći ću im belu vešalicu. salata je od paradajza sa prazilukom, a tortu još uvek imaju![]()
imam patlidžan i tikvice, pa ću ih izgrilovati i to će biti odličan prilog sa pirinčem, uz file, sa moravskom salatom.
moravska salata se pravi od paradajza isečenog na kockice, sitno sečene pečene paprike, sitno sečene ljute paprike (po ukusu, naravno), jednog česna belog luka i malo peršuna. salata se soli po ukusu, preliva se uljem i ne dodaje se sirće.
danas će biti krompir zaliven jajima i ispečen u rerni, teleće šnicle (najobičnija varijanta, smao malo začinjene nekim travicama) i salata od paradajza.