Mladi krompirici i kupus salata![]()
Mladi krompirici i kupus salata![]()
pita od krompira, paradajz čorba, krompirići, lignje, salata od pečenih paprika.
где си пошла с крмељиве очи
ako odem na pijacu, onda ću da kupim pastrmke i sve što ide uz ribu i tako...izroštiljaću ih.
a možda napravim i riblju čorbu? a?
za sutra krčkam sataraš, a deci ću da dodam batake sa kajmakom.
danas cu pirinac sa spanacem ili paprikas... videcu ...
naravno i salatu![]()
kupus sa flekicama, a deci dodajem roštilj kobaje....koje će same da spreme. salata je od paradajza i crnog luka.
čajniz fast fud za moje, a ja idem na ručak sa ovima iz laboratorije.
salatu od lignji i kolac sa makom i visnjama..
roštilj je bio extra, jer smo ga sami pravili...sa sve špricerom i tako.
nisam ja ništa, majke mi....mm pravio krompiriće, mešanu salatu i rolovanu piletinu (koju je kupio na pijaci, samo je metn'o u pleh i ispekao).
Pileći paprikaš.
[COLOR="rgb(139, 0, 0)"]Bela čorba, pohovano belo i pomfrit. [/COLOR]
...'' You know, if you're gonna ask someone to save the world, you'd better make sure they like it the way it is....''
danas boraniju sa teletinom zato smo morali napolju na rucak sa stefanom ( mama pa znas da ovo ne jedem ) ...a sutra cu pomfrit s necim, smislicu vec
Ciji potpis?
Danas junetina u sosu od mirodjije,juneca supa i kupus salatica,a da se zaslade kolac sa visnjama-dostaaaaaaaaaa im je....
Život nije samo topla plima.
I kada te nema - treba da te ima...![]()
fileti od soma na roštilju, sa limunom i prelivom od maslinovog ulja i belog luka...krompirići i mešana salata...
Ćureća supica, pečeni krompir, ćureće i jegnjeće meso, Srpska salata i paprika u belom luku, za dezert čokoladna torta...Drugi spremali, za promenu.![]()
...'' You know, if you're gonna ask someone to save the world, you'd better make sure they like it the way it is....''
za sutra deci pravim punjene paprike...uz pavlaku, a mm i ja ćemo da srčemo boraniju.
mm je odlučio da više ne posti, pa će deci i sebi da spremi krompiriće sa rolovanom piletinom i salatom, a ja ću neke lignje da jedem u ''fish&bar'' kod mog faxa.
Kada je Nikola Tesla bio mali, užasavale su ga dve stvari: grmljavina i seljaci. Kad počne nevreme mali Tesla bi brzinom munje zbrisao u podrum, nagurao vatu u uši i očajnički bubao fiziku. Isto je radio kad bi seljaci sa isukanim noževima krenuli u tzv. "svinjokolju" da kasape jadne, a nakon višečasovne termičke obrade, veoma ukusne životinje. Pošto je u brdima oko rodnog Smiljana često grmelo, i pošto su meštani voleli dobro da pojedu, Tesla je na kraju postao tata-mata za fiziku i dobio stipendiju na Berkley. Kad je odlazio, zarekao se da će u Americi uraditi dve stvari: ukrotiti munju i postati vegetarijanac. Tako je i bilo.
Tesla je u Americi, pored boljeg života, pronašao i trofaznu struju, kablove za akumulator i električnu stolicu. Uskoro se proslavio i obogatio, ali svaki put kada bi počela da pada kiša, u njemu se budio onaj mali, preplašeni dečak iz Smiljana. Tako je bilo i ovog kišnog popodneva u Colorado Springsu. Iz daljine je dopirala potmula grmljavina, nalik na mrzovoljno gunđanje paganskih bogova. Veliki naučnik se za svaki slučaj spustio u podrum. Tu se, osluškujući zvuke spolja i češljajući se već sedmi put zaredom, prisetio svog detinjstva i grubih rođaka kako oštre noževe i lože vatre, i kako im lica titraju u crvenom odsjaju plamena. Pomislio je kako bi sve to moglo da se radi bolje, lepše i čovečnije. Onda je prestao da se češlja i na brzinu napravio skicu u svom notesu. Tako je rođen električni roštilj.
Elem, neizmerno poštujem Teslu i sve što je učinio za sve nas pasionirane ljubitelje leskovačko-srpskog roštilja i dobre pivčuge (Beck's rules!) koja uz to ide ko nenormalna, ali još uvek osećam kako iz mene lagano, osim alkohola isparava miris roštilja, u neljudskim količinama do maločas gotivljenog na starom, dobro užarenom domaćem ćumuru.
Žena je raj za okice, pakao za dušicu, i čistilište za džepČić.