ništa jede se podvarak od juče....
ništa jede se podvarak od juče....
Paradajz čorba, piletina, bareni krompir sos od pečuraka .. brzo i jednostavno
...daj okreni taj ringispil u mojoj glavi...
Punjene paprike danas...
Život nije samo topla plima.
I kada te nema - treba da te ima...
pljeskavice i pire.... :trci:
Danas supica,spanac ,pire i i ljute kobaje
Zlatna mešavina iz zamrzivača ... i ostaci od juče.
:raz_059: nista nemam ideju jeli smo ustipci...
ne znam šta ću sutra
danas - krompir zapečen u rerni, preliven jajima i mlekom...tj. kilogram krompira, oljuštenog, isečem na listove, naređam u gleđosanu posudu, nauljim, posolim i prelijem mešavinom 6 jaja i jedne šolje mleka. to se peče na 180 stepeni oko sat i po.
uz to smo jeli salatu od kiselog kupsa, sa ljutom tucanom paprikom.
где си пошла с крмељиве очи
Sutra pocinje Uskrsnji post -mislite i o tome:smiley:,ja nemam dilemu sta cu jesti????
kromprir čorba - oko pola kg krompira oljuštim, isečem na krupnije kocke, nalijem vodom. začinim sa 2 kašike začina c i dodam 2 kašike kukurznog griza. kada bude skoro gotovo ubacim alevu papriku (kašičiu) i seckani peršun.
danas sam punila lignje gamborima i ispekla ih na roštilju...i pripremila sam krompir salatau, ali sa prailukom, a ne crnim lukom kako se obično sprema.
recept:
kupite kilo očišćenih lignji (poželjno je da budu mlade, manje). isecite im pipke, tako da ostanu kao kapice. zatim pipke propržite sa glavicom crnog sitno sečenog luka, i 2 rendane šargarepe (to mi se zateklo u frižideru, inače ubacim 150 g šampinjona, sitno sečenih) i vezom peršuna. na kraju ubacim presovana 3 čena belog luka i pakovanje gambora - oni su extra brzo gotovi, tako da ih stavim na kraju.
onda punim lignjice i zatvorim ih čačkalicom (kao mali štep napravim) i stavim na roštilj. 15 minuta jedna strana, 10 minuta druga i budu super.
krompir salata - to svi znate kako se pravi.
Poslednje uređivanje od причалица : 21-02-2010 at 14:09
sinoć sam napravila prebrnac od pola kilograma pasulja. skuvala sam ga sa glavicom crnog luka, nekoliko češnjeva belog, ljutom alevom paprikom i zaprškom na kraju. onda sam izdinstala 4 glavice crnog luka isečenog na rebaraca i u gleđosanu posudu sam poređala red pasulja, pa onda taj dinstani luk (začinjen začinom c), pa onda opet pasulj. nalila sam vodom u kojoj se pasulj kuvao i krčkala u rerni oko 2 sata.
za to vreme sam deci ispohovala belo meso, tako da je današnji ručak bio sinoć gotov.
salata - paprika iz turšije.
čorba od graška na vodi - ali je baš gusta.
jedna kesa smrznutog graška, 2 paškanata srednje velićine, 3 struka praziluka, jdna šargarepa, pola veze mirožije, začin c, čaša soka od paradajza, malo aleve paprike i kašika kukuruznog griza.
priprema: prosta. sve se stavi u šerpu, iseckano naravno i nalije se vodom da samo malo prekrije to povrće. krčka se dok ne omekša...meni je ukusno uz kiseli kupus.
nista nisam kuvala... przimo jaja danas...
Proleteri svih zemalja, ujedinite se!
spagete....tajac...nema vise...:raz_013:
Још ништа, али данас ће бити риба и кромпир салата.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
tri struka praziluka, sečena na krugove sam propržila sa jednom srednjom šargarepom, pola kilograma šampinjona...u to se ubaci crvena paprika sečena na rezance (može i smrznuta, ali ne preporučujem). kad ispari vodica od šampinjona, dodam šolju pirinča. podrazumeva se da tu ima zejtina kako valja....dodam začin c, origano biber i krčkam...ne mnogo.
uz to ide lepo zelena salta sa maslinovim uljem.