синоћ сам девојкама смотала сарму и напунила им суве паприке...а за лелемоода и мене ће да буде нека чорбица.
синоћ сам девојкама смотала сарму и напунила им суве паприке...а за лелемоода и мене ће да буде нека чорбица.
где си пошла с крмељиве очи
napraviću ćušpajz od šargarepe i ispržiću ćureće grudi punjene sirom, i naravno zelena salata, kupila sam omiljeno mi balsamiko sirće i ima da se nauživam u salati![]()
pita sa zeljem i čorba od povrća![]()
lignje sa gamborima, krompir salata i barena blitva![]()
napravila sam sinoć salatu od crvenog pasulja, sad sam devojkama ispohovala malo šnicli, a za pire krompir nek' se same snađu![]()
mislila sam da bude nešto kuvano, ali pade mi na pamet pita krompiruša pa još sa prazilukom, tako da će biti pita za ručak, i svakome po kiselo mleko uz to, ostaće nadam se i za večeru, pa sam mirna do sutra![]()
rižoto sa plodovima mora![]()
e danas je na redu heljdina tjestenina sa tunjevinom,paradajz čorba i zeljena salata
deci sam sinoć smotala sarmice od zelja, a nama ću grašak![]()
gusta čorba od leće, sa celerom i paškanatom.
kupila sam somune u ćevabdžinici u zemunu, a kod mene u mesari uzela ćevape pa ih kući bacila na roštilj![]()
kelj sa krompirom i još kojekakvim povrćem, čorbasta varijanta.
ništa
Moraću danas nešto da smućkam na brzinu, najverovatnije krompir i meso u rerni, supica iz kesice...
...nije život što i poljem proći...
napravila sam i jedan lep posni kolač, veoma sam zadovoljna receptom u ove posne dane![]()
e danas neću ništa da kuvamjer sadim cveće, sređujem police za knjige, ormane, idem kod frizera itd itd...
pošto su blagovesti danas - može ribamislim da ću da spremim šnicle od lososa i šarana (ako nađem u ribarnici to, ako ne, onda neka morska riba, videću već koja), krompir salatu sa blitvom i rukolom.
danas mama kuvaa to znači sve što najvolem da jedem će da bidne
![]()
zbog uštede vremena koje nemam supa iz kesice, pomfrit i rolovana piletina
mrzi me da kuvam, napraviću palačinke sa sirom prelivene bešamel sosom pa zapečene u rerni![]()