pržene lignje i krompir, zelena salata
pržene lignje i krompir, zelena salata
где си пошла с крмељиве очи
leća za matore, devojkama krompir paprikaš.
skuvala sam kelj sa raznoraznim povrćem (krompir, paškanat, šargarepa, crveni i beli luk) sa dodatkom pasiranog paradajza, lepo izgleda...a i brzo bude gotovo![]()
pohovane šnicle, ćušpajz od šargarepe, pire i naravno supa iz kesice![]()
sinoć sam ukrčkala dosta podvarka.... simonidi ću da dodam ćuretinu (teodora nije tu), a od salate ima turšija i cvekla.
da pojednostavim, naručiću picu, veeeliku![]()
imam još podvarka. devojke nisu kod kuće, tako da ću samo flekice da dodam....za nas dvoje matorih![]()
za lelemooda i mene napraviću lignje punjene gamborima, krompir sa belim vinom i ruzmarinom u maslinovom ulju, a i ispekla sam sinoć onu pitu od suvih šljiva i čokolade....dosta![]()
konačno onaj podvarak kome se radujem od juče ujutru a nisam uspela da ga završim juče, mlinci i mesce![]()
skuvaću supu od celera, đuveč sa šitake pečurkama, salata zelena, a imamo još pite koju sam juče napravila od šljiva i čokolade....
ostalo mi je još šitake pečuraka, pa ću ih dodati prokelju...stiže simonida i njoj dodajem uz ovo jelo pohovani kačkavalj. salata će biti od cvekle i turšije.
ostalo je svega od juče, samo ću sveže mlince da spremim, za ne poverovati, ali ima i još torte![]()
minut pirebatačići i spanać
umesila sam pogaču, napravila grašak, dosta![]()
meni skuša, bosketu i maloj belo meso, bareni krompir sa ruzmarinom i cveklanema supice
![]()
pitu sa tikvicama i šprinatom,pastrmku u povrću
nemam idejumožda napravim palačinke sa pečurkama i bešamelom, zapečene u rerni
![]()
pita od pirinča i praziluka, lajt supica od šargarepe i praziluka.
p.s. osetila sam napad energije, pa sam skuvala i prebranac za sutra, sarmu za prekosutra, kao i kolač (difne štanglice sa žutim filom)
danas pravim supu, pa indijsku salatu, tartar sos i pihtije...pečenje je spremno, sutra dodajem naokolo krompir....i česnicu![]()
morala sam malo parče prasetine da gricnem, precrkla bih da to nisam uradia...i malo parče sira![]()