danas nema kuvanja, idem na ćevape![]()
danas nema kuvanja, idem na ćevape![]()
danas riblji paprikaš![]()
Kolac sa kokosom
missim da ću samo lazanju da spremim, ne mogu da se mlatim mnogo oko ručka, umorna sam.
где си пошла с крмељиве очи
sarma, ako je moguće za što više dana![]()
danas supa domaća, od junećih grudi, onda juneće šnicle sa sosom od šampinjona i barenim pirinčem, zelena salata i cvekla. imam i pitu od bundeve![]()
ostalo je sarme taman i za danas![]()
smuđ na kajmankui krompir salata
ćuftice od oslića, krompir salata![]()
pasulj sa rebarcima i kupus salata
krem čorba od tikvica i šargarepe sa pavlakom, kupila sam kilo i po prasećeg pečenja i najeli smo se bogovski![]()
grašak sa teletinom, salata od cvekle.
evo, upravo sam završila ''kupus sa svinjarijama'' što bi rek'o lelemood.
naime glavicu kiselog kupusa sitno sečenu izdinstam na dosta crnog i belog luka, dodam mesnata suva rebra i pola butkice.....to krčkam do besvesti, dodam lorber pri kraju i tucanu ljutu alevu papriku.
onaj kupovni sos 4 vrste sira i piletina, bareni krompir i zelena salata + tronta![]()
dakle, moji su već slistili sinoć onaj kupuss tim što sam simonidi morala posebno da spremam piletinu sa povrćem (gospojica ne jede ta narodska jela
)....a mislila sam da ćemo kupus imati i danas...ne vredi.
moram da smislim šta ću da spremim za ručak i danas a i sutra (jer me baš mrzi kad dođem ponedeljkom kući s posla - da spremam ručak)
videla sam juče u prodavnici onaj dodatak jelima što reklamiraju, seoski lonacrazmišljam da ga isprobam, ali ne znam ni šta mi treba za njega
mada, ovo dvoje hoće reprizu jučerašnjeg ručka, ništa lakše i brže, mala spominje i lazanje... tako da ja veze blage nemam u kom pravcu da mislim kad krenem u nabavku
javiću šta sam skuvalaisti problem kao i pričalica
![]()
samo da javim da će biti seoski lonaczvuči veoma ukusno
![]()
kupila sam mlevno juneće meso i oko kilogram svinjskog za pohovanje...pa kontam da ću danas da ispohujem šnicle, ispečem krompir, napravim krem čorbu od bundeve...a sutra ću špagete, samo da dokupim šampinjone.
salata je iz turšije - paprike, krastavčići, somborke.
mislim da ću danas reprizu ona 4 sira i piletine da napravim, samo što mi je dosta krompira a ne znam šta drugo da dodam uz to![]()