pa gde vam je krompir tu?![]()
pa gde vam je krompir tu?![]()
Ciji potpis?
ovako - obarim glavicu kelja - oko pola kg (prethodno dobro opranu). posebno izdinstam na 2 glavice luka 300 g šampinjona krupno sečenih i dodam na veće kocke sečena 4-5 krompira. kada krompir bude do pola gotov, nasečem kuvani kelj, složim ga u vatrostalnu posudu, izmešam sa krompirom i šampinjonima.
danas sam pravila bešamel od sojinog mleka (standardno začinjen muskatnim oraščićem), a inače pravim pravi bešamel.
na tako složeno povrće prelijem bešamel, malo samo mrdnem povrće da on uđe unutra, a onda pospem sa oko 150g rendanog kačkavalja (opet posno danas, inače neka gauda dolazi u obzir).
to se lepo zapeče u rerni da porumeni na oko 200 stepeni.
inače, u mrsnoj varijanti se, pored povrća, dodaju i 3 tvrdo kuvana jajeta, sečane na kolutove.
začini su standardni - začin c, biber, malo belog luka ili karija....
где си пошла с крмељиве очи
Ништа![]()
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Ja sam danas kuvala supu od povrća,grilovala pileće batake,tatar sos i pomfrit...a uveče sam napravila tortu od kivija....
Pričo prepisala sam tvoj recept...izgleda da je nešto lepo.....![]()
I moji su takvi...sve konkretno...
E onda ja tako napravim priloge i prevarim ih....ma ne može se samo meso...:raz_095:
Takodje nisam nista kuvala...isla sam kod roditelja na rucakA za sutra planiram pilecu supicu,i pile,krompir i riza ispeceno u rerni.
pileca supa od juce, pohovana piletina, krompir, zelena salata i malo pilava od juce...
Proleteri svih zemalja, ujedinite se!
a taj pilav od juce sam samo ja jela...
Proleteri svih zemalja, ujedinite se!
za sutra džigerica u mleku, pa onako kao što lilu sprema ''a la verde''....restovan krompir...missim, sve ću to sutra, sad samo pišem šta ću.....kompot od jabuka će biti i biće supa od danas.
Данас за сутра:
Супу с кнедлама, шницле и поврће.
Остало је да син спреми пире сутра.
Спремио је пире данас.
Остало је:
2 шницле и мало поврћа.
Како неко може да поједе 2 литра супе с кнедлама? Како?![]()
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
verovatno lososove šnicle, ako ih nađem na pijaci, krompir salatu sa blitvom i maslinovim uljem.
prokulice sa belim lukom
kao prilog skuši
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.