ja sam bila nemastovita danas, isprzila sam panirane stapice od lignji, napravila neki preliv za njih i salatu paradajz sa seckanim mladim lukom. Salata bila pun pogodak, ovo prvo manje vise...
ja sam bila nemastovita danas, isprzila sam panirane stapice od lignji, napravila neki preliv za njih i salatu paradajz sa seckanim mladim lukom. Salata bila pun pogodak, ovo prvo manje vise...
imam prasećeg pečenja....samo ću da dodam krompiriće i dosta mešane salate![]()
где си пошла с крмељиве очи
krem čorba od karfiola, roštilj kobaje, mladi krompiri, prilog od špargli sa tartar sosm i mešana salata.
pecenje, krompirici, zelena salata.. Prico, gde kupujes sparglu i koja je cena? Ubih se trazeci je na zemunskoj pijaci...
na brzaka..
napravila sam baš dobar pasulj, sa butkicom i suvim malo ljutim paprikama...ne znam što manijak misli da je njegov pasulj bolji od mog![]()
napravila sam neki ćušpajz (što bi rekla moja majka) - od luka, tikvica, šargarepe, nekoliko šaka mladog graška i jedne seckane paprike. posebno ću da pripremim krompir kad se vratim s posla, a meso je pripremljeno sa začinima i belim lukom.
biće verovatno one okrugle punjene tikvice sa pavlakom, to mislim da nisam dugo pravila.
ostalo mi je fila od punjenih tikvica, pa sam napravila neku čorbu sa tim mlevenim mesom i pirinčem - dodala sam šargarepu, vezu peršuna, listove od kelerabe i umućeno jaje.
...i nađoh u zamrzivaču oko 500 grama svinjskog filea, odmrzla sam to i pripremila medaljone u sosu od belog luka.
to ću da poslužim uz običan pire.
a salata će biti mešana.
supa iz kesice i pita sa tikvicama, kiselo mleko, ne volim bilo kakvu salatu uz ovu pitu, odvuce joj ukus
danas ne kuvam ništa
salate i sira i voćne salate
na ovu vrućinu ništa drugo
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.
biće ''šareni ručak''.
to znači da ima još 2 punjene tikvice, parče filea koje ću sa povrćem da smandrljam u voku i imam salate od crvenog pasulja....pa ko šta dohvati![]()
sad baš kuvam - boraniju putericu, pa ću da je zapečem u rerni i napraviću salatu od paradajza sa sitno seckanim crnim lukom
deci večeras pravim rusku salatu![]()
punila sam tikvice, a sutra spremam rebarca i pekarski krompir, ko voli nek izvoli![]()
I kada vas gadjaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koracajte, istrpite svaku nedacu i uspeh je neminovan. Onda cete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas ce velicati, govoreci da su oni zasluzni za vas uspeh. Oprostite i sazalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.
mladi grašak i pljeskavice od pilećeg mlevenog mesa. salata od paradajza.
ukrčkah za devojke gulaš sa noklicama , a lelemoodu i meni ću danas neku ćušpajz na brzaka.
sta je to cuspajz?![]()
I kada vas gadjaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koracajte, istrpite svaku nedacu i uspeh je neminovan. Onda cete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas ce velicati, govoreci da su oni zasluzni za vas uspeh. Oprostite i sazalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.
pa to moja mama tako zove, a to je u stvari kombinacija luka, tikvica, šargarepe i mladog krompira....možda se stavi još neko povrće, ali ovo je osnova.
pripremam to na maslinovom ulju i bude baš lep lagan posni ručak.
zvuci ukusno, mozda probam![]()