E,danas nista..sama sam u stanu i salata je dovoljna![]()
E,danas nista..sama sam u stanu i salata je dovoljna![]()
po svemu sudeci danas idem u kin.restoran na rucak a tamo vec imam par omiljenih jelamada planirala sam karadjordjevu danas, ali kako odbiti dan van kuhinje
![]()
večeras sam skuvala pasulj sa dimljenom kolenicom, da se nađe![]()
где си пошла с крмељиве очи
krompir paprikas![]()
i supa od ribića, pa je onda od toga naravljen rinflajš...ima i barenog krompira i salate od svežeg kupusa sa dajkon repom![]()
krem čorba od brokolija, pohovana piletina, pire krompir i salata iz turšije.
danas spremam pileću supu, ćuftice od piletine, rižoto i salata od cvekle![]()
uf, danas treba da kuvam i za danas i za narednih dan-dva, bar....tako da ću danas da napravim supu od celera i šargarepe, junće šnicle u sosu, šampinjone sa kupus salatom...a za sutra ću da pripremim sarmu. nije se kupus ukiselio, ali ću kupiti kisele listove kupusa, pa ću onda polako to da smotam....samo da nađem dobru slaninu danas na pijaci![]()
ostalo je par sarmi od juče, što naravno nije dovoljno...pa sad sam napravila jedna mali đuveč kao dodatak...ko to bude jeo ima salatu od cvekle i kupusa.
upravo sam ovo turila u rernu i pre toga naravno uslikala jer posle nema sanse![]()
unutra je red kuvanog krompira isecenog na kolutice, preko njega red dimljene slanine tanko seckane, preko nje red belog mesa na kockice i preko toga seckani praziluk. Sve preliveno besamel sosom u koji sam dodala kocku za supu, biber i suseni persun... tako da to zapravo i nije besamelto se zapece u rerni nekih 40ak minuta i eto taman kad se svi skupe bice na stolu
![]()
danas sam spremila cipole na roštilju i krompir salatu.
kineska kuhinja večeras - svinjetina sa prazilukom, šargarepom, tikvicama, svežom crvenom paprikom i barenim pirinčem![]()
Prico, piletina je nije termicki obradjena mada mi je palo to na pamet, ali pokazalo se da zaista nema potrebe za tim, jer je ona odmah ispod praziluka, tako da bude taman kako treba, ni suva, ni kuvana, ni nepecena, nego bas ukusna i socna. Ali jednom cu je malo marinirati u soja sosu pa cu onda da je proprzim i stavim u jelo, bas me zanima hoce li biti razlike.
besamel sos je domaci, samo eto malo `dopravljen` zacinima, cini mi se kad bi bio obican besamel, da bi krompir bio bezukusan...
ako imas neku ideju sta bi jos moglo da se radi na ovom jelu, pisi, obozavam da eksperimentisem i improvizujem jela
A danas su mi se prijele spagete milaneze, tako da ce biti to za rucak, nije bas za nedeljnu trpezu, ali svi ce biti zadovoljni![]()
pa mogla bi da narendaš kaškavalji da naseckaš tvoje omiljene šampinjone
...pre toga samo malo da ih propržiš, da ne puste onu vodicu u samu tepsiju.
tema - pasulj sa kolenicom, ništa drugo. jedva čekam post sutra....smučilo mi se meso nešto.
e danas sam kupila onu kinesku smrznutu mesavinu povrca, dodala u to ipak jos jedno pakovanje sampinjona iseckanih bas na tanke listice, dinstala to 15ak mnuta, pa u to umesala isprzeno svinjsko meso iseckano na tanke stapice, i sa gustinom i soja sosom napravila sos u kome se to sve jos 10ak minuta ukrckalo. prilog pirinac. bilo je fantasticno![]()
mi smo danas imali na meniju škarpinu i krompir salatu.
ja sam htela danas isto ribu i krompir salatu, ali ovi moji su mesozderi teski, meso ne jedu samo na badnji dan i veliki petak![]()
Trenutno kuvam čaj...![]()