mislim da ću danas svakako skuvati džem od jagoda, krajnje je vreme...a za ručak ću da turim rolovanu piletinu u rernu i krompiriće...to mi je najlakše
![]()
mislim da ću danas svakako skuvati džem od jagoda, krajnje je vreme...a za ručak ću da turim rolovanu piletinu u rernu i krompiriće...to mi je najlakše
![]()
где си пошла с крмељиве очи
musaka![]()
danas će biti rižoto sa šitake pečurkama i zelena salata![]()
musaka 2. dan![]()
-dinstane šampinjone sa slaninicom i pecurkama (ako neko pravi ide: luk , može malo šargarepe i mirodjiju stavljam obavezno pored osnovnih začina )
Odvojila pola , pa dodala u jednu polovinu pirinač da se prokuva sve zajedno, a drugu polovinu pomešala sa kuvanim makaronama i pavlakom...
- batake i karabatake sa pecurkama sam stavila u vatrostalnu, tako da nema puno posla ...![]()
starija hoće samo belo meso prženo na puteru i mešanu salatu, a mlađa i ja ćemo se snaći sa svežim roštilj kobasicama i krompirićima...i maznućemo mešanu salatu od starije![]()
moram da napravim ručak i za danas i za sutra...za sutra znam da ću da napunim tikvice, kupila sam one lepe, okruglea za danas ću da vidim...pa ću javiti.
danas roštiljamo, uz to ću samo da dodam neku lepu salatu, biće supica i sladoled![]()
pa meni je danas olakšana dilema za ručakpošto ni lelemood i simonida neće biti u kući - tekica i ja ćemo opet po nekom holesterolu da raspalimo....kao, svinjski vrat sa krompirićima
![]()
piletina, pržena sa šitake pečurkama u kariju i šafranu, prilog je od pirinča, salata će biti zelena sa belim lukom....samo da stignem kući![]()
sinoć sam napravila belu teleću čorbu, a danas (kad se vratim s posla), dodaću ćufte i pire krompir.
prebranac za ukućane, za mene čorbica od povrća
danas ću da spremam ribu sa krompir salatom, a koja će tačno riba biti, zavisi od ponude na pijaci...prošlog puta sam videla filete smuđapa eto, ako bude bilo toga i danas...
pošto sam doručak očigledno preskočila, a mrzi me da kuvam, kupiću sv. vrat i baciti ga ne električni roštilj i zelena salata, možda opet pomfrit i eto![]()
kupila sam mleveno meso...a tikvice jeftinije od krompira...biće musaka od tikvica, sa salatom od pečenih paprika.
vezano za tikvice, prešla sam na njih umesto krompira kad je musaka u pitanju, pa stvarno i zdravije su i jeftinije, a naravno i ukusnije![]()
mnogo je lakša musaka od tikvica![]()