ja mislim da ce moci , nisam stavila suvu nikad , ovako mi dobije prelepu ljubicastu boju i mnogo je osvezavajuci . Mislim da mozes da je nakvasis toplom vodom pre nego je stavis u tanjirice , da procenis koliko vode joj treba da nabobri manje vise da pokupi celu vodu .probaj svakako ce biti dobro
ni prišla šerpicama.,..danas ne kuham..a i kome bih kaSam sama![]()
biće krem čorba od kelerabe sa mileramom, ćufte sa spanaćem i krompirićima, pečene paprike za salatu![]()
где си пошла с крмељиве очи
burek po narudžbi ,a meni lignje i blitva![]()
sad sam stavila da se krčka prebranac za sutra, al sam dodala suva rebra, baš su lepa, sa dosta mesabiće malo hladnije vreme, pa može....
![]()
pita sa tikvicama i sirom, nešto sam sama improvizovala i ne da sam pogodila ukuskako ja volim sebe što znam lepo da kuvam
![]()
juneće ćufte u sosu od belog luka, dodala bareni krompir, grilovane tikvice i šampinjone, salata od paradajza.
neki posni đuveč sa lukom, šargarepom, šampinjonima, tikvicama i, naravno, pirinčem....a nije dan za post, po pravilima, nego nam nešto meso došlo dovde![]()
piletina a la pašticada i bareni krompir, kupus salata
Pileći bataci i karabataci se premažu senfom, spuste na vrelo ulje po par minuta sa svake strane, izvade se, a u to ulje se doda seckan crni luk, šargarepa, može i celer, seckana slanina.. dinsta se dok se luk onako ne "zastakli" nalije se jedan tomatino i vrati se meso u to da se krčka još nekih pola sata, malo jače, dok ne omekša. Ja ubacim i par listića lorbera, i naravno so, biber, vegeta...
Vrlo jednostavno, a isto se tako sprema sa bilo kojim drugim mesom![]()
Zgodno da se promeni malo, ionako piletinu spremam na par načina koji su nam već dosadili.
inače, ovi moji ogladneli od posnog đuvečapa sam ispržila je'no 20 ćevapa i dodala mešanu salatu...ale nezasite.
završavam neku musakicu na brzinu![]()
ništa, paradajz i kupovni punjeni ćureći medaljoni![]()
bela vešalica, mladi krompirići, mešana salata![]()
domaća juneća supa, las kare šnicle, pire krompir sa barenom šargarepom, salata od pečenih paprika i, opet, sutlijaš.
evo, sad ću da napunim paprike za danas i da ostane sutra ovim mojim devojčicama....a za sutra ću da napravim boraniju za lelemooda i mene (počinje petrovski post, pa je klot, samo povrće).