Mladi krompirići i kobaja![]()
Mladi krompirići i kobaja![]()
nudle sa soja sosom, zaljućene pošteno![]()
teleće plećka u rerni sa krompirom...a pre toga krem čorba od tikvica sa pavlakom, salata svakojaka - rukola, celer, šargarepa, kupus, krastavac.....sve narendano i začinjeno
где си пошла с крмељиве очи
eksperimentisala sam, sočivo spremljeno kao prebranac i uz to girice i po parče šarana, paradajz salata, videćemo kako će sve to da zvuči![]()
Juneću đigu,pire krompir i paradajz![]()
slanine i paradajza![]()
Oh you may not think I'm pretty,
But don't judge on what you see,
I'll eat myself if you can find
A better meal than me
Lepinje sa slaninom i sirom ...
ovaj recept je kombinacija više recepata, ali mi je ispao fantastično.
potrebni sastojci za 10-ak lepinja:
- kvasac
- supena kašika šećera
- 1 kg belog brašna (može i raženo ko voli)
- 50 gr margarina ili maslaca
- 30 gr soli
- 300 grama sušene slanine
- 200 gr sitnog sira
- jedna mala pavlaka
- mala kesica kečapa
Priprema:
U šolju izmrviti kvasac, dodati supenu kašiku šećera i kafenu kašičicu soli i preliti sa malo mlake vode. Sačekati da kvasac nadođe. U jednu činiju pripremiti brašno, dodati 30 gr soli i 50 gr margarina. Sipati kvasac koji je nadošao i umesiti sa malo vode, otprilike 3 dl. Ostaviti testo da nadođe, jedno pola sata, a može i duže. Kada je testo nadošlo pobrašniti radnu površinu i razvaljati i podeliti u 10-ak loptica (količina zavisi od toga koliko je testo nadošlo). Oklagijom ravući loptice testa. U jednoj manjom činiji razmutiti sir i pavlaku, pa sa tim namazati jenu polovinu testa, staviti sušenu slaninu i malo preliti kečapom. Preklopiti i staviti na nauljeni pleh. Peći otprilike 20-ak minuta.
Prijatno
Živim samo ovaj sadašnji trenutak, jer sve ostalo ili je već prošlo ili je neizvesno hoće li doći.
stavi sliku dacho![]()
Atačment 8718 evo slika, ali samo dve koje su uspele preživeti ručak
Živim samo ovaj sadašnji trenutak, jer sve ostalo ili je već prošlo ili je neizvesno hoće li doći.
danas ću samo da kupim prženog oslića.....krompir salatu ću da smandrljam začas...dosta nam je ovaj put.
kupila sam škembiće, ali njih ću ipak u nedelju, a danas rolovano belo meso sa sirom, slaninm i krastavčićima, i pirinač sa bambusom, crnim pečurkama, prazilukom i šargarepom![]()
ribe, a za dorucak zna se
Legal Alien
hleb i salatu od roze paradajza, znaci samo paradajz so i maslinovo
danas bili škembići, a trebalo je danas da ne kuvamzato sutra neću
![]()
danas grčka musaka i lubenica. dosta od mene.
Pile,salata i krompirići![]()
biće neka riba, videću koja....krompir salata
pilav
Tek ćupunjene rendane tikvice....agen...
![]()
ne verujem da ću stati uz šporet danasmožda naručimo nešto od kineske hrane.