Sad sam završio riblju čorbu.
I pržena riba naravno.![]()
Sad sam završio riblju čorbu.
I pržena riba naravno.![]()
Riblje pljeskavice i kuvani krompir preko svega marinada od maslinovog ulja,limuna,belog luka i...mljac![]()
A ja danas spremila samo pastetu od plavog patlidzana i tunjevine-prepecen hleb i puno caja-drma me temperatura![]()
Život nije samo topla plima.
I kada te nema - treba da te ima...![]()
pasta od morskih plodova, slata od rukole i paradajza sa sitno sečenom ljutom paprikom
где си пошла с крмељиве очи
punim za sutra paprike i tikvice....volimo jedno i drugo.
sinoć sam ispekla rolovanu piletinu i krompir sa krastavcima (recept ću da napišem na posnoj hrani, ako nekog zanima). deca samo neka iseku paradajz salatu.
pa dajte recepte za ta silna jela![]()
za ovo sa krompirom i krastavcima ću ostaviti na ''posnim jelima'', jer je uz salatu zgodno za osobe koje praktikuju post.
sutra sataraš...missim, večeras ću da ga ukrčkam.
musaku sa tikvicama, domaca supa sa knedlama od griza
Pay no mind to those who talk behind your back,it simply means that you are two steps ahead
a ja kad to pravim, moja mila majka kaže da ne idu musaka i supa....e, sad ću da joj kažem da idu.
Како не иду бре?
Ево ја данас правила мусаку а супу већ имам.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
danas sam pravila gibanicu ...cetnjikusu...ali me kvini zamajavala i jos tu nekina chatu...pa je malo zagorela... i da zaboravih da kazem,zove se Niki gibanica
niki gibanica
Potrebno je:
1/2 kg kora za gibanicu
300 gr masnijeg sira
150 gr kajmaka
4 jaja
200 ml kisele vode
200 ml ulja
1/2 kesece praška za pecivo
so
Sir dobro izgnječiti,dodati kajmak i dobro umućena jaja. Posoliti po potrebi.Dodati kiselu vodu,ulje,prašak za pecivo i sve dobro promešati. Podmazati tepsiju i na dno staviti jednu koru. Svaku koru umakati u fil, gužvati, malo ocediti i ređati u tepsiju. Tako potrošiti sve kore, a jednu ostaviti za vrh. Dve kašike od fila (koje smo odvojili) pomešati sa 2 kašike ulja i sa time premazati gibanicu pre pečenja. U slučaju da vam je ostalo višak fila,prelijte gibanicu pre nego što ste stavili poslednju koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C. Pri kraju, isključiti rernu, izvadite gibanicu, poprskajte je vodom i vratite još malo u rernu. Gotovu gibanicu, izvaditi iz tepsije i pokrijte čistom krpom da malo odstoji i omekša. ..i pazite da vam ipak ne zagoriiii....![]()
Ајој, ово морам да спремим ових дана.
Ја ћу да пазим да не загори.![]()
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Odakle četnicima prašak za pecivo?![]()