mm danas pržio neke ćevapekoje sam prskočila....a ja sad krčkam škembiće koje će on da preskoči
![]()
mm danas pržio neke ćevapekoje sam prskočila....a ja sad krčkam škembiće koje će on da preskoči
![]()
где си пошла с крмељиве очи
Jel to preskakanje poradi fitnesa, il nešto vračate?![]()
ma jok...nego je bilo vreme da ih skuvam, jer mlađa ćerka mnogo voli škembiće, a starija i matori to izbegavaju.
pošto je sutra petak, ješću samo povrće...a ovo večerašnje krčkanje (od kog, ruku na srce, smrdi ceo stan pa sam otvorila sve prozore) je čist altruizam s moje strane.
Altruizam je kad zasmrdiš stan sa nečim što niki neće da jede, pa ni ti sama.
Kako definišeš mizantropiju?![]()
Tako je. Reci propalici brkatoj. Altruizam je kad danima ješ škembiće.![]()
lazanju :raz_012:
danas klasika: supa od junećeg mesa, onda rinflajš i bareni krompir sa salatom od pečene paprike i malo domaćeg rena.
ovo cu kuvati sutra
PASTA farfale BROKOLI, sa PILETINOM i SIROM 4 osobe
150gr brokoli
50gr putera
1 kom pilećih grudi iseckanih na kocke
2 čena belog luka
400gr Penini Barilla paste
120ml belog vina
200ml tečnog šlaga
90gr Gorgonzola sira
So i biber
Izrendani svež parmezan
Brokoli izdeliti na manje cvetove i u posoljenoj slanoj ključaloj vodi kuvati 5 min, procediti i isprati hladnom vodom. Procedite ih i ostavite po strani.
Istopite puter u šerpi, dodajte iseckani beli luk, dodajte pileće meso i prodinstajte ga 3min dok ne pobeli. Posolite i pobiberite meso. U medjuvremenu skuvajte pastu u slanoj vodi po receptu sa pakovanja.
Prelijte tečnim šlagom i vinom meso i mešajući 5min dok se ne napravi sos. Dodajte brokoli, promešajte 1min. Procedite pastu i ubacite je u sos. Dodajte Gorgonzolu koju ste izdrobili na komadiće.
przila pindjur...
jednostavno je a lepo...
Isecka se paprika i isprzi dobro... doda se iseckan paradajz i vegeta...![]()
za sutra:
kupus sa još nekim povrćem - celer, krompir, šargarepa, paradajz...
p.s. čekam zazija da se javi na ovaj post.
napraviću čorbu od brokolija (s pavlakom), krompir salatu i, da prostite, natur šnicle. ispeći ću i paprike za salatu....imam već napravljen tartar sos, tako da...eto
punjene paprike.
razno sveže povrće sam izdinstala na maslinovom ulju, bez dodavanja vode (brokoli, karfiol, šargarepa, sečena paprika, rendani kupus, kukuruz šećerac, zelena boranija)...i biće salata od pečenih paprika uz to.
spremila sam čorbu od tikvica, zatim ispohovala sam šnicle, obarila karfiol i sutra ujutro ću samo još da obarim krompir.
salate od paprika još ima.
pravim za sutra salatu od crvenog pasulja, a izjutra ću da ispečem štapiće od lignji i dodati bareni krompir uz salatu, sa prazilukom.
paradajz čorba, juneće šnicle u sosu od belog luka i restovan krompir. salate - cvekla i kupus.
roštilj kobasice, grilovano povrće (patlidžan, tikvice, pečurke), bareni krompir i salata od pečenih paprika.