jooj živa istina
Kako preživjeti svadbu sa narodnjacima a da ne ispadneš kreten
Bukvalno ne znam nijedan narodnjak napamet, nemam čak ni onu "jednu pesmu" koja mi je "ok" kad se napijem. Ne, prosto sam operisan od narodnjaka. Znam da nabrojim par naslova pesama, nekih all time hitova tipa I tebe sam sit kafano i Čaše lomim ruke mi krvave, i to je to. I ne diraju me ni te pesme.
A na svadbe ustvari baš volim da idem, priznajem. Da l' zbog ovog što me retko zovu, ili zbog toga što mi je nekako opšte raspištoljvanje gotivno da gledam, ne znam.
Sve je jasno još kad zakoračiš na mesto događaja. Ako stejdž ima klavijature, velike su šanse da na****š. Ako je harmonika naslonjena na pojačalo, smrt je neizbežna.
Tu već počinjem da se preznojavam. Izbezumljen tražim sto koji je najudaljeniji od bine ili zvučnika, ili još bolje, daleko od oba. Ali avaj, ove moderne svadbe unapred odrede ko će gde i sa kim da sedi, da mremo zajedno.
Čim primeti da sam ja "video opasnost" kreće i prevrtanje očima moje žene."Ajde molim te nemoj da si kreten danas, ponašaj se normalno, nemoj opet da mi presedne".
Ja naravno odgovorim da je sve OK, da sam ovde "zbog njih", da ću ćutati i uživati u najradosnijem danu mladenaca. Naravno, u sebi odmah kujem paklene planove. Stepen izbegavanja mentalnog zločina zavisi pre svega od toga kakav je bend, ali još više koliko je hard core ekipa na svadbi. U stvari, podjednako mi je strašno i to za gledanje.
Znojava tela, krici, uglavnom netalentovanih pevača, pojačala odvrnuta do daske, sise i guzice na izvolte kod onih čije telo najradije nikako ne bih da vidim...sve to doprinosi odluci, koliko radikalan treba biti prilikom eskiviranja ove pošasti.
I nije samo audio vizuelni događaj problematičan. Uvek postoji opasnost da te neka tetka, kuma, od alkohola odvaljeni ortak, namerno uvuče i u fizički kontakt sa armagedonom.
"Ajde bre malo da igramo, ajde u kolce, šta sad ti jedeš govna kao nećeš, kao ne voliš..." - tako počne. Sve kao nevino. Pa ruka pod ruku. Naravno čim ostatak razdragane ekipe ukapira koliko si smešan i koliko kretenski izgledaš na dance floor-u, postaješ zvezda dana-večeri. Lupaju se selfiji, kamera te snima jer ti si onaj koji realno izgleda kao budala.