Razumem da je, ne možda nego sigurno lakše platiti sve jednom uplatnicom, objedinjena naplata kako oni sebe predstavljaju... Ali šta se sve nalazi na toj uplatnici? Da li smo mi zaista korisnici svega toga što plaćamo? Da li nas je neko pitao želimo li da plaćamo to, da li nam je sve to neophodno i potrebno?
Možemo li da kažemo, e ovo mi ne treba, neću to da plaćam? Kada sam to htela da uradim, rekli su mi da moram lično ići u sva ta preduzeća i reći im da ne želim da plaćam njihove usluge jer sa njima nisam nikada nikakav ugovor sklopila?! Pa ako nisam, kako su se oni našli na uplatnici za Infostan??
Ista situacija je za groblje, kažu imamo mi službu za to, dođite, pa ćete reći šta sve imate na tom groblju, koliko grobnih mesta, pa ćete se sve dogovoriti Pa ljudi nemam ništa na ovom groblju, zašto plaćam njegovo održavanje?
Evo kako izgleda moja uplatnica, stavka po stavka, pisaću cene sa uračunatim PDV-om, da uštedim vreme:
iznošenje smeća 713,60 dinara
ekološka zaštita 126,40
osiguranje DDOR 528,00
dimničarske usluge 211,52
građevinsko zemljište 188,64
održavanje groblja 203,99
ukupno 1972 dinara
Za kuću na selu, koja nema ni kanalizaciju ni toplu vodu ni centralno grejanje, malo li je mnogo Bukvalno nametnute gluposti za plaćanje.
iznošenje smeća je tek priča i lopovluk za sebe, pa gde se iznošenje smeća u kanti koja je zapremine 240 litara može naplaćivati srazmerno površini stambenog prostora Kanta je kanta, a da li je kuća ispred koje kanta stoji površine 50 ili 500 kvadrata kakve to veze ima sa cenom pražnjenja te jedne kante...
ekološka zaštita... ajde pretpostavljam da je to ona deratizacija i ostale te stvari, to još i nekako mogu da pregorim
DDOR, kako su se oni našli na uplatnici da mi je samo znati, možda ja neću DDOR, možda hoću Dunav osiguranje a možda već osiguravam kuću pa mi ovaj izdatak ne treba
dimničarske usluge videla ih nisam, jednom su samo svratili kad je kuća bila tek sazidana i tada sam im rekla da mi tada ne treba njihova usluga, od tada ih više nisam videla
građevinsko zemljište - ova stavka mi ništa nije jasna, kuća je na mojoj zemlji koju sam kupila i plaćen je porez na nju... o čemu se radi, nemam pojma, raspitaću se kad odem u Infostan
održavanje groblja...priča za sebe... to bi valjda trebalo da ide kao zasebna uplatnica ukoliko plaćamo grobno mesto, ili u okviru ove postojeće uplatnice, pa da plaća onaj ko zaista ima šta da plaća...
od ponedeljka krećem da skidam stavke sa infostana, mislim da ću i smeće da skinem, usput mi je kontejner kod groblja, pa lepo kad krenem u prodavnicu, ja ću da bacim kesu smeća i rešen problem...