Da li postoji neki pisac ili književno delo, koje je na vas ostavilo
velik utisak i učinilo da nešto bitno promenite u životu?
Neka knjiga u kojoj koliko god je puta pročitali, uvek možete
nešto novo da nađete?
Da li postoji neki pisac ili književno delo, koje je na vas ostavilo
velik utisak i učinilo da nešto bitno promenite u životu?
Neka knjiga u kojoj koliko god je puta pročitali, uvek možete
nešto novo da nađete?
Večnost je čista sadašnjost.
Ubiće me kojica ali meni je knjiga Lak način da ostavite pušenje postala jedna od onih za pamćenje, na veoma očigledan način mi je promenila život, i Kaluđer koji je prodao svoj ferari takođe
Perl Bak - Duga ljubav ( Američka trilogija )
Kako žena doživljava muškarca - bio sam u pubertetu još dok sam to čitao.
Masters & Džonson - sve od njih - - II -
Tada sam jasno shvatio a i danas još više verujem u to da je ljubav, možda je pogrešno reći najvažnija stvar u životu ali je sigurno TEMELJ na kome bi trebao da se zasniva svačiji život i to ne ljubav kako je uglavnom doživljavamo i koju nedovoljno OSMIŠLJENO želimo već ljubav koja mora sadržati uzvišenu komponentu onu koja donosi oboženje i u kojoj pronalazimo bar delić božanskog u sebi. Ljubav u kojoj je žena boginja, anđeo i dobra vila jer ako to nije mislim da njen život ima sasvim malo smisla.
pa...na mene je kastaneda ostavio veoma dubok utisak...mislim, kad sam ga čitala, pre 26 godina, otprilike. zaista je ostavio dubok utisak...sve one priče o meskalitu i tako to - nije me zanimalo.
ali, da moraš da budeš borac celog svog života - to me je uvek pokretalo kad mi je bilo izuzetno teško....to je nešto što sam pokupila iz njegovih kniga o don huanu.
sledeća stvar je da kad imaš dete - ''imaš rupu u stomaku koju je nemoguće zatvoriti'' - to važi i za muškog i ženskog roditelja. dakle, ranjiv si dok ne umreš.
i to je tačno.
dakle, ni jedna jedina knjiga nije na mene toliko životno uticala u pozitivnom smislu kao taj serijal....ni biblija ni dostojevski ni...ništa...a mnogo sam čitala i sve svodilo na reči don huana ''bori se'' i ''kad imaš dete - nikad nećeš biti nisi svoj.''
где си пошла с крмељиве очи
Definitivno Demijan - Herman Hese... pročitala sam knjigu da li u prvom ili drugom srednje, i ta knjiga mi je otvorila oči kada je reč o čitanju, knjigama, nerealnim svetovima koji te uvlače u sebe, i svetu uopšte. Pročitala sam je nakon nekoliko godina opt, i i dalje je ostavljala dubok utisak, doduše bila sam malo starija i zrelija, i verujem da sam je bolje razumela... ili možda samo drugačije, iz nekog drugog ugla...