Cjelokupno postjugoslovensko područje prepuno je nacionalizma i tradicionalizma. Kakvo je tvoje mišljenje o ovim pojavama?
Ja stvarno postujem sve ljude koji su se odlučili boriti se za našu državu i ostale države ako je to bio njihov odabir. Nažalost većina ljudi iskorištava statuse “branitelja” bez da imaju ikakve ozljede. Osobno sam upoznala dvoje koji su u penziji od svoje “30-e” jer imaju ozljedu tipa “skljoca mi koljeno” , djeca im prvi upadaju na faks, udruge branitelja prvi dobivaju prostor, dok onima koji stvarno zaslužuju, tu istu privilegiju uskraćuju. Branitelji su nam skoro cijela nacija. I ne mislim na one koji su izgubili oba roditelja ili na invalide koji zaista nisu u mogućnosti raditi. Mislim na pohlepne, lijene ljude koji iskorištavaju osjetljive teme za svoju korist, i time uskraćuju onima koji to stvarno zaslužuju. Ja osobno ne mrzim Srbe niti Bosance niti Hercegovce. Moji vršnjaci nisu nikoga ubili niti su započeli taj rat. Ja ne želim uopće biti ponosna na bilo kakav rat niti na bilo koje ubojstvo, i neću mrziti nekoga tko je nevin. Isto tako ako jedan čovjek ubije nekog od moje obitelji, neću mrziti cijelu njegovu državu, već pojedinca. Ne sudim čak ni ljude što žive u prošlosti i u ratu, kada nam je situacija danas očito gora nego u 90-im. Jednostavno se držimo za suhe grančice i tko nam može još i to uskratiti?
Ne možemo izbjeći pitanje o turbo folku. Zašto ga ljudi i dalje slušaju? Kakvo je tvoje mišljenje o ovoj muzici?
Mislim da svatko ima pravo slušati što želi. Mislim da je to utjecaj okoline i odgoja. Neki vole pjevati o vinu i ženama, a neki vole slušati metalce kako vrište. Jedini razlog zasto imamo različite žanrove, je da odaberemo što nam se sviđa, a ne da pljujemo što nam se ne sviđa. Meni osobno je turbo folk smiješan, ali to ne znači da cu suditi drugima ako to slušaju i ako im je to “melem za usi”. Osobno neću nikoga napasti ako to sluša, niti ću se buniti ako pusti to u svom stanu ili autu, ali ako me pitaju za moje misljenje, onda neka budu i spremni na iskreni odgovor.
Čime se trenutno baviš?
Radim u firmi za mobilno oglašavanje, dobila sam intervjue preko ljudi koje sam tu upoznala. Nikakav avanturistički posao, ali mogućnosti zarade su ogromne ako imaš volje i motivacije i radiš za dobru firmu. Osobno mi jako dobro ide trenutno, i imam super poziciju.
Možeš li nam otkriti šta Ella sluša, gleda...?
Trenutno slušam glazbu iz 1940-ih , i klasičnu iz Baroka. Moram odmoriti uši od svih pjesama koje promoviraju “debele guzice, tresanje guzice” i takve stvari koje ja osobno nemam, pa utjehu pronalazim u vremenima kada su žene bile vitke dame s karakterom i izvrsnim manipulativnim tehnikama, i kada je bilo “cool” ostaviti ruž na caši bez da ti odmah daju slamku. Što se gledanja tiče, iskreno nemam vremena gledati ništa u zadnje vrijeme.
Razgovarala Maja Isović