Zbunjena grupa je stajala u hodniku ne znajući kud da krenu,ni lijevo ni desno,sve se činilo da je ta Soba za posebne namjene mnogo posebna..
-Ako krenemo svako na svoju stranu i razdvojimo se,može se desiti da se izgubimo,hajde da je dozivamo,što glasnije,možda se i odazove-predloži Salele
-Sarmiceeee ooooo Sarmiceeeeeee, povikaše svi u isti glas
-Smotooo ooooo el nas ćujeeeeš ba-
Ali,zalud bješe..pola sata su vikali i zvali i dozivali..
-Ako joj je šta uradio,oba oka ću mu izvaditi-zaplaka Neda
-Ba Nedo,ma nije..pa i sama si reknula da je prašina opajsana,znaći znaćiida je bila živa dok je to radila a
-Zvekira,dušo nepametna,a šta ako je mučio i ostavio tako ,ona se podigla i pospremila sve,pa pala negdje gladna i žedna,gola i bosa-
-Kažem ja vama bre,ništa nećemo napravitidaj jaranice neku drugu taktiku-
-Koju ba Padalice- jedino
je l imamo negdje neki snimak gazdinog glasa,pa da ga pustimo..more bit da je Sarmica samo na tu frekvenciju prikopčana,more bit samo bi to čula
-
-da odemo do recepcije ima tamo onaj njegov pozdravni govor jaranice..znaš onaj..-
-Onaj Velko M ..e,znam..aj probamo-
-Ajmo,meni je ionako pao šećer,jee mi se keks-dobaci Keti
I grupa pojuri niz stepenice ka izlazu,ali odjednom zatutnji i grede počeše da padaju na sve strane.
Svi padoše na pod i zagrliše se..
Nakon par minuta,buka se smiri i polako se pridigoše..
-Ovo kao da je neđe zdrmalo narodee..puče mi puce na grudobranuooo..jeste dobro svi?-
-Šta biii- neje valjda zemljotres
-Ba jaranice vid ovo
Padalica se proteže do malog prozora i zape bujnim grudima,jedva održa ravnotežu :
-Pa to snežna lavina-
-Dobro jeja se prepanula zemljotres..e,nadam se da je zatrpala one padobrance-